2023. február 11., szombat

Tonhalkrémes melegszendvics





Téli estéken jólesik egy finom melegszendvics, saját keverésű krémmel, és mellé egy csésze tea, főleg ha a tea is házilag összeállított, saját szedésű és szárított, zamatos összetevőkkel teli.

A spájzban lapult egy konzerv aprított tonhallal, de sajnos nem olajos, hanem sós lében lévő, amit nem igazán szeretünk, valahogy véletlenül ilyet vettem egyszer. De sok minden más finomsággal összekeverve, krémesítve, kenyérre rákenve és sütőben ropogósra sütve kiváló volt.

Ez az alábbi adag nekünk elég sok lett, így csak egy részét használtam most fel, a többi ment a mélyhűtőbe, egy másik alkalommal nagyon jó lesz.

Hozzávalók: kenyérszeletek, egy 135 grammos sós lében levő aprított tonhalkonzerv, 2 db főtt tojás, 
a többi hozzávaló ízlés szerint: só, őrölt bors, reszelt sajt, mustár, magos mustár, margarin, csípős ketchup, házi darált paprikakrém
a tetejére: reszelt sajt.

Elkészítése:
A főtt tojásokat kis lyukú reszelőn lereszeltem, majd összekevertem a villával pépesített hallal. Enyhén sóztam, borsoztam. 
Adtam hozzá még reszelt sajtot, mustárt, magos mustárt, margarint, csípős ketchupot, házi darált paprikakrémet - mindezeket apránként, közben kóstoltam, hogy miből mennyi kellene még hozzá, hogy minél finomabb legyen. 
A kenyérszeleteket vékonyan megkentem margarinnal, majd a kikevert tonhalkrémmel. Tetejükre trappista sajtot reszeltem, és sütőben ropogósra sütöttem.
Tálalásnál még meglocsoltuk ketchuppal.

Nagyon finom lett! Sütés után valamelyest vesztett a halízéből, így azoknak is ajánlom, akik amúgy nem szeretik a halat, vagy a jellegzetes halkonzerv ízét, illatát 😀....



Rajta a sajt is - sütés előtt...

...és sütés után



6 megjegyzés:

  1. Mi is szeretjük a tonhalakat, nekünk olajos volt Nagyon guszta az álltalad készített keverék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, mi is az olajosakat szeretjük. De krémnek ez is nagyon jó volt.

      Törlés
  2. Nagyon guszta és finom melegszendvicset készítettél vacsorára.... én a sós lében jobban szeretem a tonhalat, mert az olajosat nem bírja a gyomrom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, finom vacsoránk volt 😊.
      Sajnálom, hogy problémád van az olajoshallal, de ha szereted a sós lében lévőt is, akkor talán nincs nagy baj....

      Törlés
  3. Finom lehet a tonhalas melegszendvics, tennem kell egy próbát. Nálunk is mindig van itthon tonhalkonzerv, gyakran megoldást jelent a mit készítsek gyorsan dilemmára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Melinda, próbáld ki egyszer, biztos nektek is ízleni fog 😊.

      Törlés