Hogy mitől rusztikus, és mitől szicíliai nem tudom 😀, de ezen a néven találtam rá az interneten ilyen kicsi kenyérkékre. Megtetszettek, mert helyes kicsi, pufók lepénykék voltak. Finomak, könnyűek lettek, és sok munka sem volt velük.
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg kenyérliszt, 1 csomag instant élesztő, 1 kiskanál só, 2 dl szódavíz (vagy szénsavas víz), 1 kiskanál kristálycukor, 1 evőkanál olívaolaj,
a tetejére: kevés olívaolaj, nagy szemű só, bors, friss rozmaring.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit tálba tettem, majd géppel közepesen lágy tésztává dagasztottam. Mikor kész volt átgyúrtam, és hat egyenlő részre osztottam.
A kis tésztadarabokat kigömbölyítettem, és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, ahol óvatosan kilapítottam kb. 1,5 cm vastagságúra.
Tetejüket vékonyan átkentem olívaolajjal, és megszórtam sóval, borssal és friss rozmaringgal. 20-25 percig pihentettem, majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem.
Tetejüket vékonyan átkentem olívaolajjal, és megszórtam sóval, borssal és friss rozmaringgal. 20-25 percig pihentettem, majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem.
A hat kis gombóc |
Sütés előtt, tetejükön a vágott rozmaring, só, bors... |
Hű, milyen csinos kis cipócskák. Imádom a friss rozmaring bódító illatát. Jó kis szendvics alap, milyen jól illene a most készített csirkemell sonkámhoz.
VálaszTörlésKöszönöm Nea! Ez már régebben készült, de pont ma sütöttem újra hasonlót 😊, amit házi készítésű disznósajttal eszünk. Néztem a te csirkemell sonkádat, nagyon guszta, a szeletek is és szendvicsben is! Most azt is szívesen megkóstolnám 😋.
TörlésÉn sem tudom, hogy miért rusztikus, mert ilyet nem látok rajta. De nagyon finom lehetett.És szép a látványa is. A só, bors és a rozmaring jó ízt ahatott neki.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, finom volt. Mostanában többször sütök kenyérféléket, bár kemencében sült péksütemények ízét, állagát nem éri utol, de finomak.
TörlésNagyon guszta kis kenyérkék, biztosan nagyon finom volt. Egyszerű recept, szeretem az ilyeneket. Meg kellene próbálnom teljes kiőrlésű liszttel.....
VálaszTörlésKöszönöm Éva, próbáld ki teljes kiőrlésűvel, amit te is nyugodtan megehetsz. Biztos úgy is sikerül majd, bár nekem abból kicsit mindig nehezebben szokott megkelni.
Törlés