Két ma eltett meggybefőtt |
A bal oldali a mai, a jobb oldali egy 10 napja eltett üveg |
A meggybefőttek Édesapámnál, Mözsön készültek, melyet a szomszédból kaptunk. Mi szedtük le a fáról és fél óra múlva már az üvegekben voltak.
Nagyon ízletes az így eltett befőtt, mert a szemek ropogósak maradnak. Nagyon finom süteményekbe, tortákba...
Hozzávalók: kimagozott meggy, cukor, üvegenként kb. 3 kanál rum,
tetejére: szalicil.
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, majd cukorral rétegezve tele rakjuk az üveget a meggyel. Tetejére öntjük a rumot, majd késhegynyi szalicilt teszünk rá és lezárjuk.
Napos helyre tesszük, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ez lehet 7-10 nap is, attól függően, hogy mennyire van meleg.
A frissen szedett meggyek |
Az üvegben, cukorral... |
Nagyon szépek lettek és érdekes ez a módszer, de biztos nagyon finom!
VálaszTörlésIgen, finom, már régóta így csináljuk.
TörlésErre még nem érik a meggy. Tetszik ez a rumos változat, ki fogom próbálni így is, amint hozzájutok. Hol szerzed a szalicilt? Én tavaly kifogytam belőle, s nem még találtam.
VálaszTörlésÉn gyógyszertárban vettem, még tavaly. Szerintem most is lehet kapni.
TörlésDe jól néz ki, jó lesz elővenni egy borongós, téli napon. :-)
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésGyerekkorom emléke a rumos meggy, pedig mi gyerekek abból nem ehettünk, más változatban készítette az anyukám és a nagymamám azt amiből mi is ehettünk.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia!
TörlésKedves Katalin, már régen kommentáltam nálad, és másoknál is. Hosszu szünetelés után ujra megjelentem végre! A cseresznye befőtted, és a finom meggy is nagyon jól mutatnak, a cseresznye talán a legkedvecebb gyümölcs nekem. Különleges módon tunsztoltad, de amint látom nagyon jó bevállt. Szeretettel üdvözöllek!
VálaszTörlésKöszönöm Elisabeth, örülök hogy újra itt vagy :-)
Törlés