2015. június 15., hétfő

Rumos meggybefőtt


Két ma eltett meggybefőtt

A bal oldali a mai, a jobb oldali egy 10 napja eltett üveg

A meggybefőttek Édesapámnál, Mözsön készültek, melyet a szomszédból kaptunk. Mi szedtük le a fáról és fél óra múlva már az üvegekben voltak.
Nagyon ízletes az így eltett befőtt, mert a szemek ropogósak maradnak. Nagyon finom süteményekbe, tortákba...

Hozzávalók: kimagozott meggy, cukor, üvegenként kb. 3 kanál rum, 
tetejére: szalicil.

Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, majd cukorral rétegezve tele rakjuk az üveget a meggyel. Tetejére öntjük a rumot, majd késhegynyi szalicilt teszünk rá és lezárjuk. 
Napos helyre tesszük, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ez lehet 7-10 nap is, attól függően, hogy mennyire van meleg.

A frissen szedett meggyek

Az üvegben, cukorral...




10 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek és érdekes ez a módszer, de biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Erre még nem érik a meggy. Tetszik ez a rumos változat, ki fogom próbálni így is, amint hozzájutok. Hol szerzed a szalicilt? Én tavaly kifogytam belőle, s nem még találtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én gyógyszertárban vettem, még tavaly. Szerintem most is lehet kapni.

      Törlés
  3. De jól néz ki, jó lesz elővenni egy borongós, téli napon. :-)

    VálaszTörlés
  4. Gyerekkorom emléke a rumos meggy, pedig mi gyerekek abból nem ehettünk, más változatban készítette az anyukám és a nagymamám azt amiből mi is ehettünk.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Katalin, már régen kommentáltam nálad, és másoknál is. Hosszu szünetelés után ujra megjelentem végre! A cseresznye befőtted, és a finom meggy is nagyon jól mutatnak, a cseresznye talán a legkedvecebb gyümölcs nekem. Különleges módon tunsztoltad, de amint látom nagyon jó bevállt. Szeretettel üdvözöllek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Elisabeth, örülök hogy újra itt vagy :-)

      Törlés