Egy finom, savanykás üdítőital, amit a gránátalma likőr után készítettem, szintén Apukám saját terméséből, a kisebb almákból.
Hozzávalók: gránátalma, cukor vagy más édesítőszer, citromlé, víz.
Elkészítése:
Három kisebb-közepes gránátalmát kettévágtam, magjait kiskanállal kivájtam, hát nem volt egy leányálom, nagyon kellett vigyázni, hogy ne spriccelje be az egész konyhát. Kb. 4 dl vízzel felöntöttem, és 1-2 óráig áztattam, vagyis hűtőszekrényben pihentettem.
Ekkor leszűrtem, ízlés szerint édesítettem, citromlével ízesítettem, és poharakba töltöttem.
Ehhez pontos mennyiségeket nem tudok írni, aki el szeretné készíteni, úgyis a saját szája íze szerint kell ízesítenie és hígítania. Ha sűrűbbre hagyjuk, vagyis kevesebb vízbe áztatjuk, akkor szódával lehet hígítani, gondolom így még finomabb, ahogy Apukám is itta..
Három kisebb-közepes gránátalmát kettévágtam, magjait kiskanállal kivájtam, hát nem volt egy leányálom, nagyon kellett vigyázni, hogy ne spriccelje be az egész konyhát. Kb. 4 dl vízzel felöntöttem, és 1-2 óráig áztattam, vagyis hűtőszekrényben pihentettem.
Ekkor leszűrtem, ízlés szerint édesítettem, citromlével ízesítettem, és poharakba töltöttem.
Ehhez pontos mennyiségeket nem tudok írni, aki el szeretné készíteni, úgyis a saját szája íze szerint kell ízesítenie és hígítania. Ha sűrűbbre hagyjuk, vagyis kevesebb vízbe áztatjuk, akkor szódával lehet hígítani, gondolom így még finomabb, ahogy Apukám is itta..
Nagyon szép a színe biztos finom lehet, bár igazság szerint nem ismerem az ízét ennek a gyümölcsnek!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt, kicsit savanykás ízű, legalábbis a miénk olyan 😊.
TörlésCsodás lett a kép megint! Jól értem, hogy a szemeket nem használtad fel? Mi lett velük?
VálaszTörlésKöszönöm Ani! A szemeket csak kiáztattam, utána kidobtam. 😊
TörlésNem annyira nagyok, és nem annyira mélypiros színű, de finomak.
Igazi mestere vagy már a gránátalmának! 😉
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa, finom lett. Hogy mestere lennék, még távol áll tőlem 😊.
TörlésNem csak nyáron lehet finom, frissítő limonádékat inni, itt van rá a példa. Olyan jó találmányaid vannak, hogy szabadalmaztatni kéne. A Tv-ben szoktam látni, hogy a gránátalmát vágott felével lefelé fordítják és kézben tartva kanál vagy fakanál nyelével ütik ki belőle a magokat, így nem spriccel.
VálaszTörlésKöszönöm Nea! Én is láttam már, hogy így lehet könnyen kivenni a magokat, de ezek kisebbek, és talán nem is annyira érettek voltak, úgyhogy maradt a kínlódás. 😊
Törlés