2021. december 26., vasárnap

Kukoricapelyhes bundázott csirkemell csíkok



Egy gyors, könnyű ebéd, amit karácsony másnapján ettünk, amikor már nem jöttek vendégek és mi sem mentünk vendégségbe. A Szentestéről megmaradt lilahagymás krumplisalátához készítettem pár falat párizsi bundás csirkemell csíkot, mert maradék megbontott tojásom is volt. S hogy ne legyen annyira szokványos, kukoricapelyhet szórtam sütés előtt a palacsintatésztába mártott hús mindkét oldalára, mely szintén már egy ideje bontott zacskóban várta jobb sorsát. Így minden maradék elfogyott, és még ünnepies ebédünk is lett... 😊😋

Hozzávalók, mennyiségek nélkül: csirkemell, só, bors, pirospaprika, liszt, tojás, tej, kukoricapehely, sütéshez: olaj vagy más zsiradék..

Elkészítése: 
A hússzeleteket kisebb darabokra vágtam, enyhén kiklopfoltam, sóztam.
Volt egy fél megmaradt tojásom, azt felvertem, elkevertem 2-3 evőkanál liszttel és annyi tejjel, hogy sűrű palacsintát kapjak. Ezt is sóztam, valamint borsoztam, és pirospaprikát is kevertem hozzá.
A besózott húst először lisztbe forgattam, majd a palacsintatésztába. Mindkét oldalát megszórtam kukoricapehellyel, és azonnal tettem a forró olajba. 
Pár perc alatt kisültek, nagyon finom lett, amit egy pohár rozé borral öblítettünk le! 




8 megjegyzés:

  1. Jó ötletnek tűnik ez a kukoricapelyhes bunda, én most a pankó-morzsával kísérleteztem, amiről már nálad is olvastam. Sikerrel. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa, finom ropogósra sült rajta a kukoricapehely. A pankó morzsa is egy jó találmány, párszor készítettem én is már. Örülök hogy neked is sikerült!

      Törlés
  2. Karácsony másnapján nagyon remek ebédetek volt, és jól is néz ki. A kukoricapehely valóban jó megoldás ha ropogósra akarunk sütni valamit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, egyszerű de finom ebéd volt.

      Törlés
  3. Ez a ropogós bunda annyira finom és olyan gyorsan el is készül. Teljesen más szintre emeli a panírozott húsokat. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea, a kukoricapehely valóban sokat "emelt" rajta 😊.

      Törlés
  4. Jó ötlet, még sosem próbáltam. De igazából az tetszik, hogy a cél: felhasználni mindent - maradékot is - az utolsó szemig. Sajnos az az érzésem, nem túl sokan gondolkodunk így...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mari, örülök hogy te is így gondolkodsz... 😊

      Törlés