Ritkán sütök teljes kiőrlésű lisztből, de nemrég vettünk egy kilót, így kerestem hozzá receptet.
Kelt tésztát nem mertem belőle készíteni, mert nekem nem szokott szépen megkelni, de ez a sütőporos recept most megtetszett. Az interneten láttam meg egy hasonló londoni szeletet, teljes kiőrlésű liszttel és nádcukorral, végül aztán a saját londoni szelet receptemet vettem alapul, a változtatásokkal.
Csak egy kisebb tepsiben sütöttem, arányosan a hozzávalókat lecsökkentve, mert nem tudtam hogy milyen lesz a végeredmény. De kár volt aggódnom, mert nagyon finom lett, tetején a roppanós dióhabbal. Benne a lekvár is rendhagyó volt, mert a kevés bontott sárgabarack lekváromat narancs lekvárral pótoltam, amitől finom pikáns ízt kapott.
Lehet hogy ennek a sütinek már sok köze nincs a hagyományos londoni szelethez, és az is igaz, hogy nem a leglátványosabb sütemény, de nekünk nagyon-nagyon ízlett. Próbáljátok ki, biztos nektek is elnyerné a tetszéseteket.
Hozzávalók egy 32x18 cm-es tepsihez, a tésztájához: 18 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, fél zacskó sütőpor, 10 dkg margarin, 3-4 dkg nádcukor, 3 közepes tojás sárgája, fél citrom reszelt héja,
a tészta és a diós hab közé: sárgabarack és narancs lekvár vegyesen,
a diós habhoz: a 3 tojás fehérje, 14 dkg darált dió, 14 dkg nádcukor (vagy ízlés szerint több-kevesebb), egy citrom reszelt héja.
Elkészítése:
A tésztát összeállítottam a hozzávalóiból, majd kisodortam, és kivajazott tepsibe tettem.
Megkentem lekvárral, és rásimítottam a diós habot, amihez felvertem a tojásfehérjét, laza mozdulatokkal belekevertem a diót, a cukrot és reszelt citromhéjat.
Guszta és nagyon finom lehet! Lisztem nekem is van (valóban csak 18 dkg-ból készítetted?) sajnos dióm jelenleg nincs pedig hétvégére lehet hogy kipróbáltam volna:)
VálaszTörlésKöszönöm Éva, igen, tényleg csak 18 dkg lisztből készült, de a tepsi sem nagy 😊. Sok sikert a hétvégi sütésedhez!
TörlésNagyon finom lehetett ez a sütemény és ne szerénykedjél, mert jól is néz ki.
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia, nagyon kedves vagy!
TörlésMennyivel egészségesebb ez a reform változat és így is sikere volt. Mindegy is, hogy hogy hívják, ha finom és ízlik mindenkinek.
VálaszTörlésKöszönöm Nea! Finom volt, nagyon ízlett. Bevált a kísérlet. 😊
TörlésÓh, fenséges! :-P
VálaszTörlésNagyon szeretem a londoni szeletet, és nálam is tervbe van teljes kiőrlésű liszttel elkészíteni. Nálad látva hogy milyen guszta lett, bátrabban állok neki. :)
VálaszTörlésNyugodtan készíthetsz kelt tésztát is ebből a lisztből, mert nagyon finom lesz belőle a pékárú, kenyér. Én évek óta szinte csak teljes kiőrlésű lisztet használok, és teljes mértékben megvagyunk elégedve. Amire figyelni kell, hogy kell keverni egy kevés búzasikérrel vagy finomliszttel, és akkor egy nagyon foszlós, puha kalács lesz. Csak ajánlani tudom. :)
Köszi szépen Iza, és a jótanácsokat is. Én búzasikért még nem láttam üzletekben, igaz nem is kerestem 😊. De most majd körülnézek.
TörlésTovábbi jó sütést neked is!
Nagyon guszta, és a narancslekvárral nagyon finom lehet. Teljes kiőrlésű liszttel is kifogom próbálni, köszi az ötletet.
VálaszTörlésKöszönöm Éva, próbáld ki, nagyon finom volt, legalábbis nekünk ízlett 😊.
TörlésNagyon szeretek teljes kiőrlésű liszttel sütni, mert egészségesebb. :) Ez a süti nálam nyerő! :) A narancslekvár nagyon jó ötlet. :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin, meglepően finom volt 😊!
Törlés