2020. december 15., kedd

Havas fenyőtobozok és narancsos-kókuszos golyók


A fenyőtobozok

Még , vagyis porcukor nélkül....


És behavazva.....





A tobozok készítésének menete



Az interneten találtam rá erre a mutatós és ötletes karácsonyi desszertre, ahol szinte a megtévesztésig hasonlóak voltak a valódi tobozokhoz. Az enyémek így sikerültek....

Hozzávalók a toboz belsejéhez: 20 dkg háztartási keksz, 3 kiskanál cukrozatlan kakaópor, 2-3 evőkanál méz, 2 vaníliás cukor, 3 dkg margarin, 4-5 evőkanál sárgabaracklekvár, ízlés szerint rum aroma, 
a tobozpikkelyekhez: kagyló formájú kakaós gabonapehely, 
a meghintéséhez: porcukor.

Elkészítése:
A kekszet megdaráltam, és a hozzávalókból összeállítottam egy kicsit tömörebb tésztát. Ízlés szerint ha szükséges adható még hozzá cukor vagy más édesítőszer. A kekszes masszából kúpokat formáztam, a tobozok belsejének. Ebbe tűzdeltem kőrbe, alulról felfelé a gabonapelyheket.
Tálalásnál meghinthetjük porcukorral, akkor tényleg olyanok lesznek, minta most hullott volna rá a hó.



A narancsos-kókuszos golyók


Mivel csak a fenti 7 db tobozt készítettem el, maradt a kekszes tésztából, amiből ezeket a kókuszos golyókat csináltam még meg. Adtam hozzá egy-két szelet kis darabokra vágott cukrozott narancsot, amitől nagyon finom ízük lett....

A narancsos-kókuszos golyók....





10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép finomságot készítettél! Ezt a tobozos édességet már többször akartam elkészíteni és valahogy mindig elmaradt, többféle változatát láttam már és nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Éva, akkor most itt az ideje, hogy te is elkészítsd! 😊
    Elég gyorsan elkészült, és egyszerű volt, akár gyerekeket is be lehet vonni a munkába.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon érdekes, szép és finom lehetett ez a tobozhoz hasonlító édesség. Hol vásárolható a kagyló formájú kakaós gabonapehely? Ezzel még nem találkoztam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Én a Sparban vettem, ennek Choco shells a neve, de voltak más féle gyártmányok is. Finom ropogós, szeretjük magában is elrágcsálni 😀.

      Törlés
  4. Mennyi finomságot készítettél! :) A tobozok fantasztikus ötlet! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Verus, igyekszem 😀. De sajnos nagyon fogy minden, karácsonyra újabb adag kell majd 😁.

      Törlés
  5. Én is már sokszor találkoztam ezzel az édességgel, de mindig feledésbe merül. Most, hogy újra eszembe juttattad, lehet nálunk is elkészül (jajj... egyre csak nő a lista :) ).
    Szépek lettek a tobozaid, és a narancsos kókuszgolyók is finomak lehettek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Iza, én csak egy-két hete találkoztam vele 😀. Az én listám is egyre nő, valószínű minden eltervezett nem fog elkészülni 😁.

      Törlés
  6. Annyiszor megcsodáltam már másoknál ezt a mutatós és ötletes desszertet. Nagyon élethűre sikerültek és leírtak alapján az elkészítése sem nehéz. Nekem mindkettő nagyon tetszik, kár, hogy nincs idő mindent kipróbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea, nekünk is nagyon tetszettek 😁

      Törlés