Egy finom sült csirkecombfilé, amilyet először a lányoméknál ettünk. Nagyon ízlett, ezért itthon is elkészítettem, sült édesburgonyával és franciasalátával. Gyorsan elkészül, így kiváló választás ebédre vagy vacsorára. A köret bármi lehet, amit szeretünk...
Hozzávalók mennyiség nélkül: kicsontozott felső csirkecomb, só, bors, mustár, fokhagyma, majoránna, friss rozmaringágacskák, őrölt kömény, grill fűszerkeverék, őrölt paprika, olívaolaj, kókuszzsír.
Elkészítése:
A csirkecombokat előző este kicsontoztam, kiklopfoltam és bepácoltam. Ehhez sóztam, fűszereztem, megkentem mustárral, a szeletek közé tettem a feldarabolt fokhagymát, a rozmaringágacskákat, és leöntöttem kevés olívaolajjal. Hűtőben állt másnapig.
Ekkor serpenyőben felhevítettem kevés kókuszzsírt, és a fokhagymával együtt a hússzeletek mindkét oldalát szép piros-barnára sütöttem úgy, hogy először fedő nélkül, majd fedő alatt. Egy kisebb fedőt tettem rá, amivel a hússzeleteket kicsit le is tudtam nyomni......
Tálaláskor füst ízű paprikával szórtam még meg.
Ekkor serpenyőben felhevítettem kevés kókuszzsírt, és a fokhagymával együtt a hússzeletek mindkét oldalát szép piros-barnára sütöttem úgy, hogy először fedő nélkül, majd fedő alatt. Egy kisebb fedőt tettem rá, amivel a hússzeleteket kicsit le is tudtam nyomni......
Tálaláskor füst ízű paprikával szórtam még meg.
Ez nekem is nagyon ízlene! Guszta! :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin, finom volt! 😊
TörlésFinom lehetett ez a sült csirkecomfilé a kétféle körettel. Szép a tálalás is
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, finom volt az édesburgonya is, és a francia saláta is hozzá 😊.
TörlésNagyon guszta és finom lehetett!
VálaszTörlésKöszi szépen Éva! 😊
TörlésIgazán ínycsiklandó, így ahogy van!
VálaszTörlésKöszönöm Melinda 😊
TörlésRemek lehet ezzel a fűszrezéssel, csodás a látvány is! :-);
VálaszTörlésKöszi szépen Zsuzsa 😊
Törlés