2020. december 4., péntek

Sült csirkecombfilé



Egy finom sült csirkecombfilé, amilyet először a lányoméknál ettünk. Nagyon ízlett, ezért itthon is elkészítettem, sült édesburgonyával és franciasalátával. Gyorsan elkészül, így kiváló választás ebédre vagy vacsorára. A köret bármi lehet, amit szeretünk...

Hozzávalók mennyiség nélkül: kicsontozott felső csirkecomb, só, bors, mustár, fokhagyma, majoránna, friss rozmaringágacskák, őrölt kömény, grill fűszerkeverék, őrölt paprika, olívaolaj, kókuszzsír.

Elkészítése:
A csirkecombokat előző este kicsontoztam, kiklopfoltam és bepácoltam. Ehhez sóztam, fűszereztem, megkentem mustárral, a szeletek közé tettem a feldarabolt fokhagymát, a rozmaringágacskákat, és leöntöttem kevés olívaolajjal. Hűtőben állt másnapig.
Ekkor serpenyőben felhevítettem kevés kókuszzsírt, és a fokhagymával együtt a hússzeletek mindkét oldalát szép piros-barnára sütöttem úgy, hogy először fedő nélkül, majd fedő alatt. Egy kisebb fedőt tettem rá, amivel a hússzeleteket kicsit le is tudtam nyomni......

Tálaláskor füst ízű paprikával szórtam még meg.




10 megjegyzés:

  1. Ez nekem is nagyon ízlene! Guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Finom lehetett ez a sült csirkecomfilé a kétféle körettel. Szép a tálalás is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, finom volt az édesburgonya is, és a francia saláta is hozzá 😊.

      Törlés
  3. Nagyon guszta és finom lehetett!

    VálaszTörlés
  4. Igazán ínycsiklandó, így ahogy van!

    VálaszTörlés
  5. Remek lehet ezzel a fűszrezéssel, csodás a látvány is! :-);

    VálaszTörlés