2019. november 14., csütörtök

Vargabéles



Egy-két szelet belőle....


...és még egyben, ami megmaradt

A hozzávalók és az elkészítése - a képre rákattintva olvasható méretű lesz

Ez is egy olyan finomság, ami már nagyon régóta várólistán szerepelt. Most végre elkészítettem! 
A recept Horváth Ilona gyűjteményéből származik, a kedves rajzokkal illusztrált szakácskönyvéből.
Az eredeti recepten szinte semmit nem változtattam, kész réteslapokat használtam, a tésztát magam gyúrtam, a túró 45 dkg-os csomag volt, mindet beletettem, és ami nem volt a könyvben írva, egy citrom reszelt héja is belekerült, ami csak jót tett neki, hisz a túró szereti a citromot 🍋.

Az eredeti recept és a hozzávalók a fenti képen olvashatóak....

Jó étvágyat hozzá, ha elkészítitek!

A cérnametélt készítése

A töltelék és a kifőtt tészta

A tepsi kibélelése a két réteslappal

Már benne a töltelék....

...és a tetején a másik két réteslap

Kisülve



16 megjegyzés:

  1. Csodálatos! Olyan szívesen elfogyasztanék egy kockát belőle! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vanilin, szívesen megkínálnálak vele, de már rég elfogyott 😊

      Törlés
  2. Nagyon guszta! Ennek az elkészítése még nekem is várólistán van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, és várom majd a tiédet 😊
      Nagyon finom, ne várj sokáig az elkészítésével 😊

      Törlés
  3. Én is nagyon szeretem, mégis ritkán kerül sorra a sok új recept mellett. Házilag gyúrt tésztából biztosan sokkal finomabb is. Mazsolával az igazi. Néha még gyümölcsöntetet is készítek hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Nea, én csak most készítettem először, nagyon ízlett. De gyümölcsöntettel biztos még finomabb 😊

      Törlés
  4. Hmmm. Szerintem kicsit "macerás"...Nagyon szeretem a túrós sütiket, de nem hinném, hogy ennek nekiállok.Vagy majd a hosszú téli bezárkózós napok egyikén ? Ki tudja....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Mari! Nem volt vészesen sok munka az elkészítésével, én szeretek tésztát gyúrni, és utána a kis gépemmel összemetélni 😊

      Törlés
  5. Nagyon szeretjük, én már készítettem sokszor, van is a blogomban. Nagyon guszta lett a tiéd is és biztos, hogy finom. Nem macerás a készítése, persze én nem házi gyúrt tésztából készítem, bár volt már abból is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, akkor Te ismered, hogy milyen finom 😊

      Törlés
  6. Nagyon finomat sütöttél. Nem is ismertem ezt a változatát a Horváth Ilonának.Én az egyszerűből készítettem. Itt a link:https://korsocska.blogspot.com/2019/08/vargabeles_13.html
    Minden jöhet, ami túrós.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Ani, én úgy látom mindketten ugyanabból a receptről készítettük 😊
      A tiéd is nagyon guszta lett, már akkor is megcsodáltam, amikor felkerült a blogodra!

      Törlés
  7. Hű, de jól néz ki, szép fotókat készítettél róla! Hasonlót sütöttem, az alföldi változatát. Így még finomabb lehet! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Melinda! Az alföldi változatát nem ismerem, de majd utánanézek, biztos az is finom. Ha túró van benne, akkor csakis az lehet 😊

      Törlés