Egy újabb pogácsa, amit a régi jól bevált, a férjem által sütni szokott sajtos pogácsa továbbgondolásával készítettem....
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 kiskanál só, 2 dkg élesztő, 1 kiskanál cukor, 1 dl tej, 10 dkg margarin, 8 dkg füstölt sajt, 20 dkg túró,
a tetejére: kb. 7-8 dkg füstölt sajt, köménymag és egy tojás.
a tetejére: kb. 7-8 dkg füstölt sajt, köménymag és egy tojás.
Elkészítése:
A
lisztben elkevertem a sót, hozzáadtam a szoba hőmérsékletű margarint, a tejben a cukorral felfuttatott
élesztőt, a túrót és a reszelt sajtot. Az egészet jól összegyúrtam - egy-kétszer hajtogathatjuk is -, és pihentetés
nélkül kb. 1-1,5 cm vastagra kinyújtottam. Kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggattam, és tepsibe sorakoztattam.
Tetejüket megkentem a tojással,
rászórtam a reszelt sajtot és a köménymagot. Előmelegített sütőben
kezdetben nagy, majd kis lángon sütjük, kb. 20-25 percig, vagy ameddig szép pirosak lesznek.
A pogácsák kiszaggatása |
A tepsiben sütés előtt... |
...és kisülve |
Csodás! Látszik rajta, hogy finom, omlós, puha. Eteti magát! :)
VálaszTörlésJó kis pogit készítettél ismét!
VálaszTörlésKedves Vanilin, Éva, nagyon szépen köszönöm 😁
VálaszTörlésO, de finom lehet!
VálaszTörlésIgen, az volt, köszi szépen 😁
Törlés