Szépen termett idén Édesapám kertjében az édes krumpli, vagy másképpen
nevezve, a batáta. Ebből készült most ez a köret, ami annyira egyszerű, hogy szinte receptje sincs, és a batátán kívül hozzávalója sincs 😁.
A lányom szokta így megsütni, most én is kipróbáltam. Készíthetjük sültekhez, vagy halhoz - ami majd a következő bejegyzésem lesz -, de ehetjük csak úgy magában, mint egy nassolni valót, mert sótlanul, natúran olyan az íze, mint a sütőtöké.
Az édeskrumplikat nem kell meghámozni, csak lemosni és egy kefével erősebben megdörzsölni, hogy szennyeződés ne maradjon rajta.
Felszeletelve tepsibe tettem, és natúran, só nélkül, fólia nélkül sütőben megsütöttem. Most egy-két ágacska friss rozmaringot dobtam mellé, de ez sem szükséges.
Nagyon finom így, próbáljátok ki....
Sütésre előkészítve |
Hallottam már erről a krumpliról de még nem kóstoltam. Ránézésre valóban olyan mint a sütőtök.
VálaszTörlésPróbáld ki egyszer, nagyon finom. Ritkán szoktam venni, mert eléggé borsos az ára, de hogy ez otthon a kertben megtermett, így egész más... 😁
TörlésÉn is ismerem, hogy milyen ez a krumpli vagy batáta, de még soha nem készítettem belőle ételt.Biztos, hogy finom ha a sütőtökhöz hasoló.
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia! Neked is azt tudom mondani, mint Évának, hogy próbáljátok ki, biztos ízlene 😊
TörlésÉn ismerem a batátát és szoktam is így sütni. Valóban a sütőtökhöz hasonló az íze, szeretem. :)
VálaszTörlésKöszi! Igen, mi is szeretjük 😊
Törlés