2019. november 10., vasárnap

Paprikás kukoricalisztbe forgatott sült keszeg, édeskrumplival




Nagyon egyszerű étel, de annál finomabb, már annak, aki szereti a halat. Mellé sütőben sült édeskrumplit készítettem, így pompás ebédünk lett belőle....

Hozzávalók, mennyiségek nélkül: keszeg, só, kukoricaliszt, őrölt paprika, citrom, édes krumpli, olaj vagy zsír.

Elkészítése:
A halat feldaraboltam, sűrűn beirdaltam. Sóztam, fél órát állni hagytam. Ezután paprikás kukoricalisztbe forgattam, és forró zsiradékban kisütöttem.
Citromkarikákkal, a sült édeskrumplival és némi salátával tálaltam.

Jó étvágyat hozzá!

A feldarabolt és beirdalt hal

Az édes krumpli sütésre előkészítve



12 megjegyzés:

  1. Valóban pompás ebédetek lett, mert az egyszerűsége mellett nagyon nagyszerű.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen tálaltad. Nem volt szálkás
    ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Ani! Nem volt vészes a szálka, mert sűrűn be volt irdalva és jól átsült 😊

      Törlés
  3. Ezt a halacskát talán még én is meg tudnám szeretni, annyira guszta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Nea! Ezek szerint nem nagyon szereted a halat? 😊

      Törlés
  4. Hű, nagyon jól néz ki! Szeretem a halat, de édesburgonyát még soha nem ettem, bár néha szemeztem vele az üzletek polcain. Legközelebb veszek is belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Melinda, kóstold meg egyszer....

      Törlés