2013. június 18., kedd

Cézár saláta - a magam módján



Mi is eshetne jobban ebben a hőségben, mint egy könnyű, hűs saláta. Eddig még soha nem ettem cézár salátát, így hát szétnéztem az interneten, aztán elkészítettem a saját ízlésemnek megfelelően. Sajt nem került rá, mivel úgy láttam, hogy parmezánnal kellene megszórni a tetejét, nekem pedig az nem volt. De nem is hiányzott rá, így is nagyon finom lett.
A hozzávalóknál mennyiséget nem írok, mindenki a saját szája íze szerint változtathatja az összetevők arányait. Lehet több hússal, vagy ahogy most én csináltam, inkább több salátafélével...

Hozzávalók: saláta, uborka, paradicsom, csirkemell, grill fűszerkeverék, só, őrölt bors, pirított kenyér kockák, 1-2 friss bazsalikom levél,
az öntethez: majonéz, joghurt, mustár, porcukor, egy kevés citromlé, saláta fűszerkeverék,
(kakukkfű, petrezselyem, zsálya, bazsalikom, majoránna, oregáno) amit még a tavasszal Katinál nyertem, a blogszülinapi játékán.

Elkészítése:
Először a vékonyra szeletelt és befűszerezett csirkemellet sütöttem meg, serpenyőben kevés olajon, majd hűtőszekrénybe tettem. Amikor már kihűlt, kockákra, csíkokra feldaraboltam. A kenyeret megpirítottam, és ezt is felkockáztam.
A salátát csak közvetlenül étkezés előtt készítettem el. Egy tálat kibéleltem nagyobb salátalevelekkel, majd belehalmoztam az összevágott többi salátát, a felszeletelt uborkát és a paradicsomot. Az öntetet a hozzávalóiból ízlés szerint elkészítettem, és a salátára csurgattam. A hús- és kenyérdarabokat a tetejére szórtam, és friss bazsalikom levéllel tálaltam.

Ma feltettem az erdélyi utunk 5. napjáról készült képeinkből az első sorozatot, Csíkkozmásról, a Szent Anna-tóról és a Mohos-tőzeglápról. A képek itt tekinthetőek meg.




5 megjegyzés:

  1. Én se készítettem még ilyet, de finom biuztos:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! :) Hasonlóan készül nálunk is, mi is nagyon szeretjük! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! Hallani hallottam már erről a salátáról de még nem is néztem hogy mi is van benne. Nagyon finom lehet! Az utibeszámolót megfogom nézni feltétlenül!

    VálaszTörlés
  4. Katalin, nagyon guszta és finom a Cézár salátád. A gyönyörü szinek is csábitóak. Megnézegettem az Erdélyi tófókat, csodasép táj, és templomok!

    VálaszTörlés
  5. Igazad van, ez most nagyon jól esne... :)

    VálaszTörlés