Jól lehűtve könnyű, frissítő gyümölcsös desszert, bármilyen idénygyümölccsel elkészíthető.
Hozzávalók 4 pohárhoz: 2 dl tejszín, 10-12 dkg tehéntúró, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint porcukor, eper, meggy,
a díszítéshez: pár szem eper, kevés csokoládé és citromfű vagy menta levél.
Elkészítése:
A túrót jól átkevertem a cukorral és a citromhéjjal, a tejszínt kemény habbá vertem, majd a felét a túróhoz adtam. A poharak aljára tettem a kimagozott meggyet, rá a túrókrémet, erre az epret, végül a tejszín megmaradt másik felét nyomózsákba tettem, és az eperre halmoztam. Tetejére reszeltem egy kis csokoládét és eperrel, citromfűvel díszítettem.
Ide vele:) Csodaszép:)
VálaszTörlésNagyon szemezgettem...csorog a nyalam ezert a finom desszert utan!
VálaszTörlésMa már nem volt annyira meleg, mégis nagyon jólesne egy pohár ilyen finomságos desszert! :) Nagyon kínálja magát! :)
VálaszTörlésDe szépek! Máris kikanalaznék egy poharat:-)
VálaszTörlésTrollanyu írta...
VálaszTörlésDe finom lehet:) Nagyon szeretjük a poharas desszerteket mi is, gyorsan megvan és olyan finom:) Szép hétvégét nektek:)
Kati, Elisabeth, Hankka, Gerdi köszi!
VálaszTörlésTrollanyu a megjegyzésed sajnos nem érkezett meg a blogomra, csak e-mailben, ezért idemásoltam amit írtál :) köszi szépen :)
Nagyon jól néz ki, szívesen elfogadnék egy pohárkával... :P
VálaszTörlés