2012. augusztus 13., hétfő

Szilvaleves



Hozzávalók: szilva, szegfűszeg, fahéj, citrom, cukor, tejföl, liszt, só, tejszínhab.

Elkészítése:
30-40 dkg szilvát megmostam, kimagoztam, negyedekbe-félbe vágtam, vízben feltettem főni egy csipetnyi sóval, 2-3 evőkanál cukorral, 1-2 szelet citrommal, 8-10 szem szegfűszeggel és kb. egy negyed mokkáskanálnyi őrölt fahéjjal. Hamar megfőtt, nagyjából 15 perc alatt.
Ekkor levettem a tűzről, egy fél doboz tejfölbe elkevertem 2-3 kiskanál lisztet, simára kevertem, és behabartam vele a levest. Ízlés szerint még cukroztam. Jól lehűtve, tejszínhabbal tálaltam.



3 megjegyzés:

  1. Így elkészítve még nem ettem szilvalevest, de finom biztos, nagyon szép színe van:)

    VálaszTörlés
  2. Mi is nagyon szeretjük, finom ezzel a fűszerezéssel! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom a fűszerezés, tetszik!

    VálaszTörlés