2012. augusztus 17., péntek

Mini pizzák - és kevésbé mini pizzák


Nagyon mini pizzák...

...és közelebbről...


A kevésbé mini pizzák....

...és közelebbről...




És végezetül egy mininek nem mondható, nagyobb, kétszemélyes magyaros pizza, kolbásszal, kukoricával, darált húsból készült pörkölt szerű ragúval, friss bazsalikomlevéllel és erős paprikával

Hozzávalók a pizza tésztájához: 40 dkg liszt, 3,5-4 dkg élesztő, 4-5 evőkanál olaj, só, esetleg szárított, morzsolt rozmaring és zsálya,
a tetejére: pizzaszósz (én házilag készítettet szoktam használni, itt tekinthető meg), és/vagy hámozott paradicsom, és ízléstől függően - vagy amit otthon találunk - a különböző változatokra: sonka, gépsonka, kolbász, szalámi, gomba, hagyma, kukorica, paprika, esetleg olajos szardínia vagy ringli, olívabogyó stb...., mozzarella vagy egyéb jól reszelhető sajt (pl. jobb minőségű trappista), oregánó (szurokfű), kakukkfű, bazsalikom.

Elkészítése:
Először a tésztát készítjük el. A lisztet tálba tesszük, sózzuk. Középre egy kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, langyos vizet öntünk rá, rászórunk egy kiskanál cukrot és egy-két kanál lisztet, majd néhány percet várunk, hogy feljöjjön az élesztő. Ekkor bedagasztjuk az olajjal, és annyi langyos vízzel, hogy lágy tésztát kapjuk. Tehetünk bele egy kevés rozmaringot és zsályát is, akkor finomabb tésztát kapunk. Kétszeresére kelesztjük, a kívánt méretűre kisodorjuk, vagy kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük olajjal, villával megszúrkodjuk, és előmelegített sütőben 7-8 percig elősütjük, addigra a tészta már kezd feljönni.
Ezután tesszük rá a pizzaszószt és a paradicsomszeleteket, ennek tetejére jön a kiválasztott feltét, majd a sajt, ami lehet valamilyen jól reszelhető, vagy mozzarella. Ha ez utóbbit teszünk rá, azt nem reszeljük, csak szeleteljük. A sajt tetejét megszórjuk oregánóval, kakukkfűvel, esetleg bazsalikommal, melyek lehetnek szárítottak, vagy friss, zöldek is. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

A különböző feltétek: paprika, hagyma, gépsonka, paradicsom,
kolbász, mozzarella és kukorica....

.... valamint a pizzaszószok, trappista, újhagyma.....

A szépen megkelt, elősütött kis pizzalapok

Már rajta van a pizzaszósz és a feltétek....

......illetve a sajt is

A nagyobb, magyaros pizza sütés előtt



7 megjegyzés:

  1. Júj, de jól néznek ki, annyira guszták, hogy csorog a nyálam, de nagyon!!! :P

    VálaszTörlés
  2. A mini pizzákat most nagyon megkívántam, azt hiszem hétvégén én is gyártok...:)

    VálaszTörlés
  3. Kati, "le a kalappal"...te aztán nagyon értesz az olasz pizza tésztához, és imádom ahogyan jól megraktad a finomságokkal. Én pizzát már évek óta sütöttem, mivel a Sziciliai anyósom tanitott meg sik mindenféle finom olaszos dolgokra amikor ott éltünk 3 évig.

    Én mindig az ajánlottam mindenkinek hogy a pizzát jól át sütni magas lángon, és a sajt legyen sép arany barnás ne csak hogy elolvadjon a sajt a tetején!
    Imádom a mini pizzáidat, nagyon, guszta, és isteni finom...csorog a nyálam, he, he!

    VálaszTörlés
  4. Annyira helyesek és guszták a mini pizzáid! :) A gyerekeknek is biztosan nagyon tetszene! :)

    VálaszTörlés
  5. Annyira ennivalóak a pizzáid:-) A napokban én is kell süssek, megígértem a gyerekeknek még út közben. Ilyen picurokat még nem sütöttem, odalesznek tőlük:-)

    VálaszTörlés
  6. Ezért jók a házi pizzák, mert lefolyik róluk a sok feltét!!! Isteniek, és a mini pizzák ötletét pedig elcsenem! :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi mindenkinek, örülök, hogy tetszettek a pizzáim. Próbáljátok ki a miniket is, és csak most sütöttem először ilyen kicsiket, de valószínű nem utoljára :)

    VálaszTörlés