2010. november 8., hétfő

Sváb "kovászos" uborka


Kovász helyett krumplival készül


Hasonló módon készül, mint a hagyományos kovászos uborka, csak kenyér helyett krumplival. 8-10 db uborkához elég egy kisebb-közepes krumpli, amit felszeletelünk. 
Tegyük egy nagyobb üveg aljába a krumpli szeletek felét, rá a hosszába négyfelé bevágott uborkákat, sózzuk. A tejére, valamint az uborkák közé tegyük be a kaprot, öntsük fel vízzel, végül a legtetejére helyezzük a megmaradt krumpli szeleteket. 
Tegyük napos, meleg helyre, kb. két nap alatt elkészül. Ha nagyon erősen süt a nap, és nagy a meleg, akkor inkább árnyékos helyre tegyük.

Ügyeljünk, hogy amennyire lehet friss uborkát használjunk, mert abból lesz az igazán finom, kemény, ropogós kovászos uborka.



1 megjegyzés: