Finom, puha mézeskalácsok, amit Évánál láttam meg nemrég. Nála is kis adag sült, gondoltam kísérlet képen megpróbálkozok vele így karácsony előtt, de még egyszer ennyi is gyorsan fogyott volna....
Köszi Éva ezt a remek receptet!
Hozzávalók a tésztájához: 2,5 dkg margarin, 4 dkg porcukor, 5 dkg méz, 15 dkg liszt, 5 dkg tejföl, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 tojás, csipet só,
a teteje kidíszítéséhez: birsalmasajt, csokidarabkák és csokicsepp.
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű margarint kikevertem a porcukorral és a tojással, majd a többi hozzávalót is beletettem, és összegyúrtam a tésztát. 2 órát pihentettem hideg helyen.
A tepsit sütőpapírral kibéleltem. A tésztákból diónyi darabokat vettem, és kigömbölyítettem. Az így kapott kis golyókat tepsibe raktam, egymástól távolabb. Tetejükre birsalmasajt- és csokidarabkákat tettem.
Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt meg is sültek.
A tepsit sütőpapírral kibéleltem. A tésztákból diónyi darabokat vettem, és kigömbölyítettem. Az így kapott kis golyókat tepsibe raktam, egymástól távolabb. Tetejükre birsalmasajt- és csokidarabkákat tettem.
Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt meg is sültek.
Hú, ezt nagyon szeretem, puha és nem csodálkozok, hogy kétszer ennyi is elfogyott volna. Nagyon guszta lett.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, finomak voltak, jó ez a recept 😊.
TörlésEzek ám a pihe-puha puszedlik. Nagyon szép kis díszítést kaptak, amitől még ízletesebbek is. Biztosan nálunk is hamar lába kélt volna.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, csak egyszerű volt a díszítése, de a birsalmasajt nagyon jól illett hozzá. 😊
TörlésÖrülök hogy megsütötted nagyon mutatósak lettek ! Váljon egészségetekre!
VálaszTörlésKöszönjük szépen Éva, és én köszönöm a remek receptet!
TörlésCsodás puszedliket sütöttél! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! 😊
Törlés