2021. január 4., hétfő

Szilveszteri és Újévi finomságaink Mözsön


A Szilvesztert és az Újévet  Mözsön töltöttük, Apukámnál, ahol sok finomságot ettünk és ittunk. Tőle kaptunk egy olaj nélküli fritőzt karácsonyra, amit most mindjárt ki is próbáltunk, egy finom rántott hússal és sült édes krumplival. Nagyon ízlett, biztos sokat fogjuk használni, amit már nagyon várok. Végre nem kell majd olajban sütni, amit igencsak nem szerettünk már jó régóta. De a rántott húsokon, halakon, zöldségeken kívül sok minden más is készíthető majd benne.

Mutatok néhány gyors felvételt a finomságokról, amiket ettünk az elmúlt napokban, most csak így receptek nélkül. A képeket csak minden "cicoma" nélkül készítettem, mert a férfiak már türelmetlenül akartak enni 😋
A szilvesztert egy nagyon finom Apukám által főzött halászlével kezdtük, amit sajnos nem fényképeztem le, pedig a kedvencem, természetesen bajai módra, sok hallal és tésztával, és jó erősen....

Egyszerű, de annál finomabb szendvicsek Szilveszter estére, éjszakájára...

...és sajtos stanglik és bólé

Vegyes sütis tál

Újévi lencsefőzelék sonkával

Az új fritőzben sült rántott husi és édesburgonya

Húsleves

Zacskóban sült tarja, vele sült zöldségekkel - édesburgonyával, sárgarépával, bébi kukoricával, sütőtökkel, sonkahagymával és jamszgyökérrel.....



10 megjegyzés:

  1. Csodálatos finomságokat készített az apukád és azután az apukáddal közösen te is.
    Minden volt itt sokféle sütemény húsok amik nagyon finomak lehettek. Ügyesek voltatok, és jó hangulat lehetett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük kedves Lívia! Jól és gyorsan teltek a napok, sok finomságot ettünk, még e fentieken kívül is, amiről fotó nem készült 😁.

      Törlés
  2. Ezt a felhozatalt nem szabad üres gyomorral nézni, jó hogy én már ebédeltem😁. Nagyon guszták és finomak lehettek! Használjátok egészséggel a hasznos ajándékot!

    VálaszTörlés
  3. Mennyi finomság, a fotókat végignézve már a szemével jól lakik az ember. Nálunk már csak a szendvicsek, virslik, saláták voltak kelendőek egy kis pezsgő kíséretében. Katalin, nagyon boldog új esztendőt, jó egészséget kívánok - drága Apukádnak is - az új esztendőre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Apukám nevében is, nagyon kedves vagy Nea! Nektek is jó egészséget, és sok finomságot idén is az asztalotokra!

      Törlés
  4. Milyen bőséges felhozatal, egyik finomabb mint a másik. :)
    Nagyon hasznos ajándékot kaptatok, használjátok egészséggel, és majd várjuk a vele/benne készült finomságokat. :)
    Boldog új évet kívánok az egész családnak, sok egészséget és szeretetet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Iza, nektek is boldog új évet! A rántott hús és az édesburgonya már vele készült, de előbb-utóbb majd lesz folytatás 😀.

      Törlés
  5. Néhány kép bizony felelevenítette a múltat. Én már semmit se készítek, mert a szilveszter éjszaka nem sokkal különb a többinél.De meg kell adni, nagyon jó volt nézni ezeket a rég fogyasztott finomságokat. Igaz újév napján - kabalából - nálam is lencsefőzelék volt :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük kedves Mari! Az újévi lencse nálunk is csak kabalából készül, meg persze hogy finom és szeretjük 😀.

      Törlés