Egy ízletes csirkesültet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, ha valami új ízre vágytok. Dinsztelt savanyú káposztát töltöttem a csirkecombok bőre alá, úgy mint egy hagyományos tölteléket, és a combokat almával, fehér hagymával együtt sütöttem meg, hisz a káposzta és az alma nagyon jól illenek egymáshoz, hát még ha egy kis husi is jár hozzá...
Hozzávalók, amennyiből most készült: 3 egész csirkecomb, só, bors, szárnyasokhoz való fűszerkeverék, 15-20 dkg savanyú káposzta (aki több tölteléket szeretne, az növelje ezt a mennyiséget), 1 közepes hagyma, 5 dkg füstölt szalonna, bors, egy-két friss rozmaring ágacska, őrölt kömény, csombor, 1 babér levél, zsír, egy nagyobb alma és 3-4 hagyma.
Elkészítése:
A csirkecombokat sóztam, borsoztam, és állni hagytam. Közben előkészítettem a káposztát.
Hozzá először kis kockákra vágtam a szalonnát, serpenyőben kisütöttem a zsírját, majd hozzáadtam a szintén kis kockákra vágott hagymát, és együtt sütöttem tovább. Mikor kész lett, hozzákevertem a savanyú káposztát, amit előzőleg rövidebb szálakra vágtam. Az egészet így együtt, fedő nélkül tovább pároltam a babérlevéllel, borssal, csomborral és őrölt köménnyel, kb. 5-10 percig.
Mikor kicsit kihűlt megtöltöttem vele a combokat, kívülről megszórtam őket a fűszerkeverékkel.
Egy kisebb tepsit kikentem zsírral, belefektettem a megtöltött combokat, közéjük raktam a hagymákat, a negyedbe vágott, héjas almadarabokat és a rozmaring ágacskákat.
Sütőbe tettem, és fólia alatt kezdtem sütni. Amikor a hús megpuhult már levettem róla a fóliát, hogy piruljon és ropogóssá süljön a combok bőre.
Köretnek hagymás törtkrumplit készítettem mellé.
|
A szalonna kisütése és a hagyma párolása
|
|
Már párolódik velük együtt a káposzta is
|
|
A combok megtöltése
|
|
Sütésre készen a tepsiben
|
|
Ropogósra megsülve
|
Uhh, ez nagyon ínyemre való, nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésTetszik az ötlet, nagyon guszta.
Köszi szépen Iza, nekünk is nagyon ízlett 😀.
TörlésAzt hiszem kell káposztát beszereznem... Ez a második csodaszép káposztás és csirkecombos étel, ami ma szembejött velem. Nagyon gusztusos és biztosan ki fogom próbálni. Köszönöm.
VálaszTörlésKöszönöm Marika, próbáld ki, biztos ízlik majd. Ilyenkor télen több savanyú káposzta fogy nálunk, így kell egy kicsit újdonságokat is készíteni 😁.
TörlésNagyon guszta! Valóban hasonló a káposzta előkészítése is mint amit én csináltam. Fincsi lehetett!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt, úgy ahogy a tiéd is az lehetett 😁.
TörlésNagyon jó kis komplett fogás. Remek ötlet a savanyú káposzta változatosabb felhasználására. Biztos, hogy nagyon ízes volt.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, igen, nagyon ízlett mindkettőnknek.
TörlésNagyon guszta és finom ételt készítettél. A savanyúkáposztát mi is nagyon szeretjük, többféle változatban készítem is, ezt is ki fogom próbálni.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, váljon egészségetekre!
TörlésRemek fogás! Nekem is biztos ízlene, mivel szeretem a savanyú káposztát.
VálaszTörlésKöszi szépen Vanilin, finom volt, sült csirkéhez jól is illik a káposzta 😀
Törlés