2020. december 23., szerda

Gyömbéres-narancsos-diós szaloncukor


Minden kedves látogatómnak békés, boldog karácsonyt kívánok!

A becsomagolt és a még csomagolásra váró szaloncukrok, az egyik kettévágva....




Idén is elkészültek a finom házi szaloncukraim, pont az utolsó pillanatban. Sietségemben nem is mértem a hozzávalókat, s az került bele, amit épp otthon találtam, amikről gondoltam hogy ízben harmonizálnak egymással. Semmi olyan hozzávaló nincs benne, ami hamar romlana, de hűtőszekrényben tárolva finom roppanós marad a csokibevonata. Színes, üres szaloncukros papírokba csomagoltam, s már mehetnek is a karácsonyfa alá......

Hozzávalók, ízlés szerinti arányokban és mennyiségben: darált dió, durvára vágott dió, méz, holland kakaó, darált keksz, kandírozott gyömbér, cukorban eltett narancs és ennek leve, vagy kandírozott narancshéj, olvasztott vaj, és ha szükséges még valamilyen édesítőszer, 
a bevonásához: tej- és fehér csokoládé.

Elkészítése:
A hozzávalókból összeállítottam a masszát, majd szaloncukor méretű darabkákat formáztam belőle.
Hideg helyen pihentettem, hogy jól lehűljenek, majd gőz fölött olvasztatott csokoládéba mártottam, amibe kevéske olajat is tettem. Alufóliára tettem száradni, majd hagytam ismét hogy jól lehűljenek, utána pedig színes papírokba csomagolva várták hogy a Jézuska szétossza a megajándékozott családtagjaim között.

És néhány szaloncukor, még csokimáz nélkül....




10 megjegyzés:

  1. Milyen kedves házi készítésű ajándék. Én biztosan örülnék neki. Drága Katalin, én is nagyon boldog, békés, szeretetteljes ünnepeket kívánok az egész családnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen kedves Nea, és köszönjük a jókívánságokat is, viszont kívánjuk!

      Törlés
  2. Nagyon finom házi szaloncukrokat készítettél. Ürölhetett a kedves családod.
    Kedves Katalin Nagyon boldog szeretettel teljes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt, jó egészséget kívánok neked és a kedves családodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen kedves Lívia, Nektek is boldog ünnepeket!

      Törlés
  3. Kedves Katalin, szeretettel teljes, boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok neked és családodnak!🎄
    A házi készítésű szaloncukor nagyon jó ötlet. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és olyan ízesítésű lesz, amit mi szeretünk. Ügyes vagy, hogy még ezt is temagad készítetted.😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük kedves Iza, nektek is hasonlóan szép karácsonyt! A szaloncukrok bár nem olyan szépek mint a nagyüzemiek, de nagyon finomak lettek, aminek nagy részét is elajándékoztam 😁.

      Törlés
  4. Kedves Katalin, nagyon finom szaloncukrot készítettél, biztosan örül aki megkóstolhatja.Meghitt, Békés, Szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Neked és Kedves családodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen kedves Gizi, Nektek is szép karácsonyt, ami még hátra van belőle 😀. A szaloncukrok finomak lettek, már többen kóstolták 😀

      Törlés
  5. Kedves Katalin!Finom szaloncukrokat készítettél. Én is szeretnék boldog karácsonyt kívánni Neked és az egész családodnak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen kedves Vanilin, Nektek is szép ünnepet és sok-sok finomságot 😊.

      Törlés