![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2fUeNn9hlMl5WkwZGxvvLNWhOOJkGB6xDY_GcJBcRM5O5ZPKzmBoZFBBGio2wUcVwi_ROO7zL8apy4RijeBNDBvO99jxE9a5im98CpFlnLLazQAsTyHEpIoaZR_4CklFVLoG789j4dWVZ/w513-h641/2020_0505_123110.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiz4UK-ocFOtIbhZI7s2xTDpGdXcYQyW19XFCLgLYdDQiMKmCd3HVrxzcuswHbg2x3TjCxn05MYOCbnxDERBvOj9SDWbOaxxoR3_JigC5UISkXUBaAeDjK1ludQ6ZvcEstqQ-F9fmsPgSSr/w640-h480/2020_0505_163122.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAdCm6zrVZO6_OmVPJHJdmkafKmFXx_REl5yIUhzetDmSXWui3Rrg3YWgZnAA874u6lzCsckv5TOxvjIb4dcyKy_4rpducB2usvT83SFzM0h4-ixmho_6GMBVUTqZvgWeoLys0XPfVrZDh/s640/2020_0505_163330.JPG)
Borbás Marcsi szakácskönyve című tv műsort mindig megnézzük, abban láttunk, hogy kunsági széllelbéleltet sütött, még a tavasszal. Hasonlít a
vargabélesre, s mivel azt szeretjük, így ezzel is megpróbálkoztam, kisebb változtatásokkal, pl. kevesebb cukrot tettem bele.....
Nagyon finom lett
😋
Hozzávalók nálam, az alsó tésztához: 22 dkg liszt, 5 dkg zsír, 2 púpozott evőkanál tejföl, 1 tojás, csipet só, 1 vaníliás cukor, 1 kiskanál sütőpor,
a cérnametélthez: 14 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,
a cérnametélt megfőzéséhez: 3,5 dl tej, 3,5 dl víz, 5 dkg vaj, 7dkg mazsola,
a túrótöltelékhez: 45 dkg túró, 15 dkg cukor, 6 tojássárgája, 1 citrom héja, 1 dl tejföl, 1 vaníliás cukor,
a tetejére: 6 tojás fehérje, 6 evőkanál porcukor.
Elkészítése:
Először összeállítottam az alsó tésztát, majd hűtőbe tettem pihenni.
Ezután a cérnametéltet készítettem el. A hozzávalóiból meggyúrtam a tésztát, kicsit pihentettem, kisodortam és összemetéltem. Ez utóbbiakat a tésztagép csinálta helyettem.
A cérnametélt megfőzéséhez a pici sóval és a mazsolával felforraltam a tejet és a vizet, majd beletettem az összemetélt tésztát, aztán pár másodperc után elzártam alatta a lángot.
A túrót villával összetörtem, hozzáadtam a tejfölt és a citromhéját. A sárgájákat a 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral géppel fehéredésig kikevertem, majd hozzáöntöttem a túrót és a megduzzadt tésztát. Ekkorra már az összes tejet és vizet felszívta.
A hűtőben pihentetett tésztát kisodortam, és a kivajazott lisztezett tepsibe tettem.
Ráöntöttem a túrós tölteléket, és előmelegített sütőben közepes, majd mérsékelt lángon 40-45 percig sütöttem.
Közben felvertem a fehérjéket a cukorral, és a sütemény tetejére simítottam. Újabb 15 percre visszatettem a sütőbe, míg a hab megpirult.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgy-x9pR_7mBciopK1WV5V0GR6Y29Zf2OE3sb2JdSmWnphHp6mCVg2w_uF3mM76kmOyQlRdArGeZItJ2iZ_km20XKBB0Ai-6-OHAcVaLkZZnJlojLcCCByreiHVvxRBFWQhf-r4nnXWbnK4/w500-h376/2020_0505_082104.JPG) |
A tészta metélése |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ10mEguSH0Q3J3JLTHD7OWUx2-oAS62LoE7ll8l9WTh38mLVTGXDzIAVigcuDX2HDE0p1YZvJ1yKvYzOCbIE7UmBlaRnwnwzXiqbxCX8dHhN1uGuEgSL6um3HQpKKfreNSBFe8LcibK4S/w500-h375/2020_0505_084142.JPG) |
A tejben való megfőzése |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhei4Ap-f_aOFdqNx84V_BCaoBV9Uqmp6oavwaxajinrzKGYDFBwJutpnl2QU5MZfA181-6IVELmZK6VfqYFHsP93IUroWlkqUyUOAvjDRlXyB56vL3vfEEnB8vliYP_38OnHAK2hpikhSj/w500-h375/2020_0505_091920.JPG) |
A túró a tejföllel és a citromhéjjal |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgr60UtylRbRlxToK2sAksi9rjYJsokSjlE7l84u0XFhbvOMeKtor2596mjiqsr9pdaMvjSngM9rfRKjbVfpeOYa1yEKC964XH6epnq1gR3nKStaIzs1Zh1su6908SVy3jzIASNiOQnKuwl/w391-h500/2020_0505_093829.JPG) |
Az alsó tészta a formában |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_zzeu5Hii3lLStI1C9WJQLbc8Q2HmR2JZdyZMi0Gl7If6nXLIJ2-qKj6rNGfYw2ELjbyh_FYYfiehEogxWdzgUjRDyd-1-izWhVFLEqNwAsChSKrPy2s28W_AvIAVKKvuZWuDV1UDnlh6/w500-h346/2020_0505_094037.JPG) |
A kikevert sárgáják a cukorral és a túróval, mellette a tejben megdagadt tészta |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6yx3FkitsMyrmo5UY5XIb6EOQkooEZt3Oy4sb_Ttn4rpGKlJ-vaeYvE0LtgBKmGzBfAQ6Y1xZb75JeJQh-xAwBUiGFqmy7IDbVK7Ja2-SivqUHVaNuyYb8HYRP4iIpLLwWMRXc1NTDwoM/w500-h375/2020_0505_094556.JPG) |
A túrós töltelék formába való öntése |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUA1SaLDN7KFWvlphDdL1u2KaX4A4AcYoVw-RjNPUnqH-QY04P6U6Xm7K3ih1Or0lz9lr3lm6vI6eAPQzNwCNRR9LuKIdhKMvBZKjQn7_SvQ3pzw6fNWgimw8Mrjsp-zxaaP1g2g07Ywkg/w500-h379/2020_0505_103843.JPG) |
A háromnegyedig megsült tészta és a tojásfehérje hab rákanalázasa |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8LA2H7p8Xo6lP7Z_MN2EE0xJpIShnlQA9dO-YCYiXt7M-_c4VEi-5iPZvMoKzNZu0f89MEMfMCgjg5Yikii2MOMLldHH58YP2n7ziRF9KYdZGQwSkFYf5VQ_OCZFwKIktE_fIRwSQCVjt/w500-h350/2020_0505_104238.JPG) |
Rajta az összes hab, mehet vissza a sütőbe |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2oRcVcot4bRkQnicGElYw3P3013q5XlOLvbXqjC5nHPTsPirChgJbtN5hr0oEgyCjEkQgkiy_8kpN3c-wCJ1LvtinYwmDhAkY2uKkrz55hg4oFg30wxVbLNxohHzpeCTXZkTzxwh6YEF1/w500-h375/2020_0505_112415.JPG) |
Készre sütve |
A betyarjat! Milyen kivanatos! Ezt nagyon eltalaltad! En is szivesen megkostolnam!
VálaszTörlésKöszi szépen kedves Juci, szívesen megkínálnálak vele, de mér elfogyott 😋
TörlésNagyon guszta finom lehetett!
VálaszTörlésKedves Éva, köszönöm szépen!
TörlésMár a neve is tetszik! :-) El tudom képzelni, milyen finom lehet! Ahhoz kicsit macerás, hogy mostanság nekilássak, de ha beleéltem magam teljesen a nyárba, szabadságba, sorra veszem!
VálaszTörlésKöszi szépen Melinda! Ha egyszer nagyon ráérsz, készítsd el, biztos ízlik majd 😊
TörlésÉrdekes neve van, széllelbélelt. Mivel mi is szeretjük a vargabélest, így ez is jöhetne. Csodásan néz ki a széllelbélelted.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Lívia! Azt mondták a műsorban, hogy valószínű azért ez a neve, mert a tetején a hab olyan, mintha fújná a szél 😊
TörlésHűűha! 😊 Istenien néz ki! Szeretem a vargabélest, ez is jöhet. Ráadásul házi készítésű tészta van benne, garantáltan finom.
VálaszTörlésKöszi szépen Vanilin 😊
Törlés