Nagyon szeretem ezeket az apró újkrumplikat, amihez most egy pulykacomb pecsenyét választottam, pikáns zöldséges mártással és ecetes salátával.
Hozzávalók: 1 felső pulykacombhoz 1 darab csabai füstölt kolbász, 1 alma, 1 nagyobb vöröshagyma és egy sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 1-2 kanál kacsazsír, só, őrölt bors, törött paprika, őrölt kömény, friss rozmaring, szárított-morzsolt majoránna, bazsalikom és kakukkfű,
a mártáshoz: a fenti zöldségek miután megsültek, valamint mustár és áfonyalekvár,
a krumpli körethez: apró újkrumpli, só, olaj, petrezselyemzöldje.
a mártáshoz: a fenti zöldségek miután megsültek, valamint mustár és áfonyalekvár,
a krumpli körethez: apró újkrumpli, só, olaj, petrezselyemzöldje.
Elkészítése:
A pulykacombot felszúrtam, beletettem a kolbászt. A férjem megspékelte a fokhagymával, majd sóztam, fűszereztetem. Kizsírozott jénaitálba tettem, köré a darabokra vágott zöldségeket, azokat is sóztam és fűszereztem, bazsalikommal és kakukkfűvel. Felöntöttem kb. 2 dl vízzel, és fedő alatt készre sütöttem.
Ekkor a hús körül kivetem a zöldségeket, amiket a visszamaradt pecsenyelé egy részével együtt botmixerrel pépesítettem, majd áfonyalekvárral és mustárral ízesítettem még.
Az apró újkrumplikat csak alaposan megmostam, és teflonserpenyőben kevés olajon megpirítottam. Sóztam, majd fedő alatt kevés vízzel puhára pároltam, és vágott petrezselyemzölddel szórtam meg.
Tálaláskor a hússzeleteket a petrezselymes krumplival, a zöldséges mártással és salátával kínáltam.
A húst szebben lehet szeletelni ha már kihűlt. Ilyenkor egy teflonserpenyőben kevés zsíron, vagy a visszamaradt pecsenyelén a szeletek mindkét oldalát meg szoktam egy kicsit pirítani.
A hús megspékelése fokhagymával |
A befűszerezett hús, és körülötte a zöldségek |
A megsült hús, mögötte a mellőle kivett zöldségek |
A zöldséges mártás |
Nagyon finom és guszta ételt készítettél. Én is kedvelem az ilyen apró kis burgonyákat, bár elég macerás a tisztítása, de megéri, mert jól mutatnak a tányéron.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Lívia! Finom volt, a hús is és a krumpli is. Az újkrumpli tisztítása nálam már egy-két éve nagyon gyorsan megy, mert ahogy írtam is, nem pucolom, csak egyszerűen megmosom 😊. Próbáld ki egyszer így elkészíteni. Sőt az ennél nagyobb krumplikat is csak mosom, de még azoknak sem zavaró a héja 😊
TörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Finom ünnepi ebédet készítettél:)
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Valóban fincsi volt 😊
TörlésA pulyka sajnos a mi családunkban nem túl népszerű, de az aprócska burgonyákat az isteni zöldséges mártással szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésKöszi szépen! Mi szeretjük a pulykát, daráltan is, pörköltnek, sülteknek, melléből hústekercsnek, levesnek egyaránt 😊
Törlés