Úgy is nevezhetnénk, hogy sárgabarackos fügelekvár 🍑
Apukám főzte most a közelmúltban, hogy fogyjanak el a tavaly nyáron és ősszel fagyasztóba tett gyümölcsei.
Finom pikáns íze lett, kicsit különleges, hisz ilyet még nem ettünk. A színe kicsit világosabb mint a fügelekváré, és kicsit sötétebb a sárgabarackénál.
Elkészítése:
Teljesen hagyományosan készült. Először cukor nélkül, majd az ízlés szerint hozzáadott cukorral főzte, végül kevés dzsemfix hozzáadásával sűrítette.
Vajas kenyérre, kalácsra, péksüteményre kenve, egy bögre kakaóval kiváló, finom reggeli.
Ha felkeltette az érdeklődéseteket a kombinált ízekből főzött lekvárok, akkor vágjatok bele bátran a főzésükbe. Ennek ma már semmi akadálya, mert a fagyasztóban eltéve bármilyen gyümölcsöt házasíthatunk bármivel, nem gond ha az érésük között akár több hónap is eltelik 😄.
Igazán különleges! Minden lekvárt szeretek, ez is biztosan ízlene. :)
VálaszTörlésKöszönjük Vanilin, nekünk ízlett 😊
TörlésKülönleges finom lekvárt készített az apukád. Én sem készítettem még ilyen párosításban lekvárt, de fügét nem is hiszem, hogy tudnék vásárolni. Tavaly tettem el szilvát a mélyhűtőbe, még most is ott van, majd valamivel összefőzöm.
VálaszTörlésKöszönjük Lívia! Apukámnak két nagy füge bokra van, tavaly nagyon sok termett rajta. Volt miből mélyhűtőbe is tenni 😊
TörlésNagyon ötletesen párosította a gyümölcsöket apukád és milyen finom lehet.Nagyon szép a színe is:)
VálaszTörlésKöszi szépen Éva, Apukám nevében is! Finom, most ezt reggelizem minden nap 😊
TörlésDe szép a virágcsokrod! :-) Persze a lekvár sem semmi! Biztosan szeretném...
VálaszTörlésKöszönjük Melinda! A virágot vasárnap délelőtti séta alkalmából szedtük, és gyorsan le is kellett fényképezni 😊. De majd még más étel mellett is fog szerepelni, mert nagyon tetszett nekem is 😊😊
TörlésMindkét gyümölcsöt nagyon szeretem, így egymással ötvözve is biztosan isteni.
VálaszTörlésKöszi szépen Nea, finom pikáns íze van, most ez a kedvencem. És milyen szerencse, hogy Apukám ilyen szívesen főzi a lekvárokat, befőtteket 😊. Régen mindig Anyukámmal együtt főztek be, akkor is, és most is sok finomságot kapunk...
TörlésFügéhez elég ritkán jutunk, és akkor is csupán pár darabhoz, és azt nyersen fogyasztjuk. Nagyon finom lehet ez a párosítás, szívesen megkóstolnám. :)
VálaszTörlésKöszi szépen Iza! Ha nem lenne a kertünkben fügebokor, biztos nálunk sem készült volna 😊
Törlés