2020. március 27., péntek

Tepsis édesburgonya


Még a tepsiben

Közelebbről...


...és a tányérban...


Nagyon finom, könnyű ebédünk volt egyik nap. Apukámtól kaptuk ezt a receptet, ő már többször is elkészítette magának, próbáljátok ki ti is....

Hozzávalók, 2 személyre: 50 dkg édesburgonya (batáta), 2 alma, 4 közepes lila hagyma, ízlés szerint egy darab lángolt kolbász, egy-két szelet füstölt szalonna, kevés zsír.

Elkészítés:
Egy kisebb tepsit vékonyan kizsíroztam, majd beleszeleteltem az édesburgonyát, kb. 6-8 mm vastagságúra. Mivel elég szép, egészséges volt a héja, így le sem hámoztam. A pár karika csabai lángolt kolbászt is már most  adtam hozzá. Enyhén megsóztam, és alufóliával letakarva előmelegített sütőbe tettem. 
Kb. 20-25 perc múlva adtam hozzá a hámozatlan, negyed almadarabok, és a félbe- negyedbe vágott hagymát is. Újabb sütés következett, még letakarva.
Ezután már levettem róla a fóliát, beletettem a két kis szelet szalonnát - csak az íze kedvéért - és az egészet ropogósra sütöttem.

Az előkészítés

Már félig megsütve



14 megjegyzés:

  1. Hmmm nagyon finom! :) Nálunk is gyakran készül hasonló, csak mi teszünk hozzá még céklát és sárgarépát is. Nagyon szeretjük. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Iza! Volt már régebben, hogy én is mindenféle más zöldségekkel együtt sütöttem, akkor köretnek készült, ez most főétel volt.
      Nagyon finom lehet a tiéd is 😊

      Törlés
  2. Nagyon guszta, édesburgonyát eddig még nem kóstoltam. Nagyon finom lehet az édesburgonyát helyettesítve hagyományossal úgy is jó lehet ezzel az összetétellel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, próbáld ki egyszer. De hagyományos krumplival is biztos nagyon jó 😊

      Törlés
  3. Nagyon szépek a színei és az íze is finom lehetett. A füstölt szalonna és a lángolt kolbász nagyon jó ízt adhatott az egész ételnek. Mi sem ettünk még édesburgonyát, de egyszer majd kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Lívia! Egyszer próbáld ki az édesburgonyát, biztos ízlik majd nektek is! 😊

      Törlés
  4. Ez egy nagyon finom étel, pont így szeretem én is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kincse, örülök, hogy nektek is ízlik 😊

      Törlés
  5. De szép színes! Nagyon tetszik a recept! Épp édesburgonya-lázban élünk, nemrég kaptunk rá. Készült sütőben sütve zöldfűszerekkel, olajban kisütve- legközelebb így fog!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Melinda! Sokféle képen el lehet készíteni, és finom mindenhogyan 😊 Mi is csak egy-két éve esszük, mióta az Apukám termeli, azóta szerettük meg 😊

      Törlés
  6. Apukád receptje csak telitalálat lehet. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Zsuzsa, finom volt, nagyon jó ez a recept 😊

      Törlés
  7. Én is csak néhány éve kaptam rá az édesburgonyára. Először kóstolva nem is igazán ízlett. Ma már, ha lehet mindig inkább ezt választom. Szalonna, kolbász, hagyma, igazán jó kis magyaros fogás. Többször mondtam már, de Apukád egy valóságos kincs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea! Tényleg nagyon finom volt! Igen, Apukám valóban egy kincs, de Anyukám is az volt... nagyon-nagy bánatunkra már évek óta nincs köztünk....

      Törlés