Hozzávalók, 2 személyre: 50 dkg édesburgonya (batáta), 2 alma, 4 közepes lila hagyma, ízlés szerint egy darab lángolt kolbász, egy-két szelet füstölt szalonna, kevés zsír.
Elkészítés:
Egy kisebb tepsit vékonyan kizsíroztam, majd beleszeleteltem az édesburgonyát, kb. 6-8 mm vastagságúra. Mivel elég szép, egészséges volt a héja, így le sem hámoztam. A pár karika csabai lángolt kolbászt is már most adtam hozzá. Enyhén megsóztam, és alufóliával letakarva előmelegített sütőbe tettem.
Kb. 20-25 perc múlva adtam hozzá a hámozatlan, negyed almadarabok, és a félbe- negyedbe vágott hagymát is. Újabb sütés következett, még letakarva.
Ezután már levettem róla a fóliát, beletettem a két kis szelet szalonnát - csak az íze kedvéért - és az egészet ropogósra sütöttem.
|
Az előkészítés |
|
Már félig megsütve |
Hmmm nagyon finom! :) Nálunk is gyakran készül hasonló, csak mi teszünk hozzá még céklát és sárgarépát is. Nagyon szeretjük. :)
VálaszTörlésKöszi szépen Iza! Volt már régebben, hogy én is mindenféle más zöldségekkel együtt sütöttem, akkor köretnek készült, ez most főétel volt.
TörlésNagyon finom lehet a tiéd is 😊
Nagyon guszta, édesburgonyát eddig még nem kóstoltam. Nagyon finom lehet az édesburgonyát helyettesítve hagyományossal úgy is jó lehet ezzel az összetétellel!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, próbáld ki egyszer. De hagyományos krumplival is biztos nagyon jó 😊
TörlésNagyon szépek a színei és az íze is finom lehetett. A füstölt szalonna és a lángolt kolbász nagyon jó ízt adhatott az egész ételnek. Mi sem ettünk még édesburgonyát, de egyszer majd kipróbálom.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Lívia! Egyszer próbáld ki az édesburgonyát, biztos ízlik majd nektek is! 😊
TörlésEz egy nagyon finom étel, pont így szeretem én is.
VálaszTörlésKöszönöm Kincse, örülök, hogy nektek is ízlik 😊
TörlésDe szép színes! Nagyon tetszik a recept! Épp édesburgonya-lázban élünk, nemrég kaptunk rá. Készült sütőben sütve zöldfűszerekkel, olajban kisütve- legközelebb így fog!
VálaszTörlésKöszi Melinda! Sokféle képen el lehet készíteni, és finom mindenhogyan 😊 Mi is csak egy-két éve esszük, mióta az Apukám termeli, azóta szerettük meg 😊
TörlésApukád receptje csak telitalálat lehet. :-)
VálaszTörlésKöszönjük Zsuzsa, finom volt, nagyon jó ez a recept 😊
TörlésÉn is csak néhány éve kaptam rá az édesburgonyára. Először kóstolva nem is igazán ízlett. Ma már, ha lehet mindig inkább ezt választom. Szalonna, kolbász, hagyma, igazán jó kis magyaros fogás. Többször mondtam már, de Apukád egy valóságos kincs.
VálaszTörlésKöszönöm Nea! Tényleg nagyon finom volt! Igen, Apukám valóban egy kincs, de Anyukám is az volt... nagyon-nagy bánatunkra már évek óta nincs köztünk....
Törlés