Bal oldalt a diós csigák, mellettük a kókuszosak |
Közelebbről a diósak.... |
...és a kókuszosak |
Porcukorral meghintve... |
...és kettévágva... |
Évánál bukkantam rá ennek a finom csigának receptjére, ami már nála is csak egy fél adagból készült. Aztán a megjegyzései között olvastam Zsuzsa írását, hogy dióval töltve is nagyon finom.
Így hát a kis tésztám mindkét tölteléknek adott helyett. Egyik finomabb volt mint a másik, de a diós talán még annál is finomabb volt... 😋
Így hát a kis tésztám mindkét tölteléknek adott helyett. Egyik finomabb volt mint a másik, de a diós talán még annál is finomabb volt... 😋
Hozzávalók nálam, 15-16 db-hoz, a tésztájához: 20 dkg sima liszt, 3-4 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 dkg élesztő, kb. 1 dl tej, 3 evőkanál cukor, 10 dkg margarin, 2 tojássárgája,
a töltelékéhez: 2 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 10 dkg darált dió, 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál fahéj.
a töltelékéhez: 2 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 10 dkg darált dió, 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál fahéj.
Elkészítése:
Az élesztőt egy kiskanál cukorral felfuttattam a tejben, majd az összes hozzávalóval bedagasztottam a tésztát úgy, hogy közepes lágyság/keménységű tésztát kapjak. Meleg helyen duplájára kelesztettem.
Közben felvertem a tojásfehérjéket, a cukrot és a vaníliást apránként hozzáadva.
A felvert habot kétfelé választottam, egyikbe kevertem a kókuszt, a másikba a diót, a citrom reszelt héját és a fahéjat.
A tésztát hosszúkás téglalappá sodortam, megkentem a töltelékekkel, és felsodortam, mint egy bejglit, majd felszeleteltem kb. másfél ujjnyi vastagra.
Tepsibe sorakoztattam őket, és 15 percig újra kelesztettem. Közben előmelegítettem a sütőt, a csigák széleit körben olajjal megkentem, és kb. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütöttem - ez az idő függ a sütőtől.
Belül puhák, kívül finom ropogósak lettek, amiket tálaláskor porcukorral hintettem meg.
A megkelt tészta |
A kisodort tésztán a kétféle töltelék |
A töltelékes tésztát feltekerése után csigákra daraboljuk... |
.....és újra kelesztés után megsütjük |
Nagyon guszták örülök hogy a diós változatot is kipróbáltad szépek! Kedvet kaptam egy kis csigákra:)
VálaszTörlésKöszi szépen Éva, és a süti receptjét is 😊
TörlésNagyon örülök, hogy kipróbáltad diósan is, na és hogy ízlett! :-)
TörlésIgen, nagyon finom volt, köszi a jó tippet 😊
TörlésNagyon finomak lehettek ezek a kis csigák, és jól is néznek ki. Imádom a kókusszal készült sütemények minden változatát, különösen a kelteket, de a kakaós is jöhetne.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, finomak voltak, gyorsan elfogytak 😊
TörlésIgen, valamiért nagyon finomak ezek a sütik, de talán a tekercselésben van a nyitja. Volt már tapasztalatom ugyanazzal a tésztával kétféle módon töltve és a túrós tekercs sokkal finomabb lett, mint a túrós lepény. A tekercselésnél rétegessé tesszük, és így lazább keléssel finomabb tésztája lesz.
VálaszTörlésKöszönöm Kincse, finomra sikerültek, és szépen meg is keltek 😊
TörlésÓ, de gyors voltál. Nagyon szépek lettek.
VálaszTörlésKöszi szépen Ani! Igen, igyekeztem vele 😊
TörlésCsodafinom kis csigákat sütöttél! Kókuszosat én is sütöttem korábban, itt nézheted meg: https://vanilinsuti.blogspot.com/2015/10/kokuszos-csiga.html
VálaszTörlésKöszönöm szépen Vanilin! Megnéztem, nagyon szépek, szebbek mint az enyémek 😊
TörlésDe szépek lettek! Még én is próbálkozni fogok a csigakészítéssel, muszáj formásabbnak lenniük. Több dió, kevesebb hab- úgy gondlom, ez lehet a kulcs.
VálaszTörlésKöszönöm Melinda! Másodszorra biztos jobban fognak sikerülni, de a múltkori csigáidnak sem volt semmi baja 😊
Törlés