2020. január 10., péntek

Rántott ponty almás céklasalátával



Ez a finom hal volt szenteste a vacsoránk....

Hozzávalók 4 főre, a rántott halhoz: kb 80 dkg pontyfilé, citromlé, só, bors, liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa,
az almás céklasalátához: kb. 25 dkg főtt cékla, 25 dkg alma, 8 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, fél citrom leve, egy-két kiskanál porcukor, só, bors.

Elkészítése:
Először a salátát készítettem el. A céklát héjában megfőztem, majd meghámoztam és hagytam hűlni. Közben az almát is meghámoztam, és a céklával együtt 1 cm-es kockákra vágtam mindkettőt.
A majonézből és a tejfölből  a citromlé, a porcukor, a só és bors ízesítésével elkészítettem az öntetet, amibe belekevertem a céklát, valamint az almát. Pár órára hűtőszekrénybe tettem, hogy az ízek jól összeérjenek és kellően lehűljön.

A halszeletekről eltávolítottam a bőrét, majd sóztam, borsoztam, meglocsoltam citromlével, és 15-20 percig hagytam állni. Ekkor lisztbe, tojásba és prézlibe forgatva hagyományos módon bepaníroztam. 
Közepesen forró olajban kisütöttem.

A céklasalátával, hasábkrumplival, egy-egy citromkarikával és friss bazsalikomlevéllel tálaltam.




10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Nem vagyok nagy halacska rajongó, de ezt bizony ilyen formában szívesen elfogyasztanám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Mi szeretjük a halat, de sajnos ahhoz képest mégsem eszük túl gyakran. A halászlét minden héten meg tudnám enni, ha valaki megfőzné nekem... 😊

      Törlés
  2. Szép színes és finom vacsorátok volt! A salátára kíváncsi voltam, mert nálunk csak egyféleképpen készült cékla. Tetszik a salátád, így változatosabbá teszem a céklakínálatot! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Melinda! Finom volt a vacsoránk, a hal is és a cékla is. A cékla nagyon jó párosítás az almával, könnyű és ízletes is. Ha lehet, szeretem szép színessé tenni a tálalást, az már fél siker 😊

      Törlés
  3. Nagyon jól néz ki és biztos, hogy finom is volt a vacsorátok. A céklát szeretjük, de még salátának nem készítettem. Ideje lesz kipróbálnom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Lívia, próbáld ki egyszer, mert nagyon finom 😊

      Törlés
  4. Szuper volt a karácsonyi vacsorátok! A halat, a céklát és az almát is szeretem! A saláta finom, csináltam már hasonlót! 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Vanilin, akkor Te tudod, hogy milyen fincsi 😊

      Törlés
  5. Az a színes saláta mindent visz, csodás fogás. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa, finom volt, de a látvány is már már fél siker 😊

      Törlés