Ez a finom hal volt szenteste a vacsoránk....
Hozzávalók 4 főre, a rántott halhoz: kb 80 dkg pontyfilé, citromlé, só, bors, liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa,
az almás céklasalátához: kb. 25 dkg főtt cékla, 25 dkg alma, 8 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, fél citrom leve, egy-két kiskanál porcukor, só, bors.
az almás céklasalátához: kb. 25 dkg főtt cékla, 25 dkg alma, 8 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, fél citrom leve, egy-két kiskanál porcukor, só, bors.
Elkészítése:
Először a salátát készítettem el. A céklát héjában megfőztem, majd meghámoztam és hagytam hűlni. Közben az almát is meghámoztam, és a céklával együtt 1 cm-es kockákra vágtam mindkettőt.
A majonézből és a tejfölből a citromlé, a porcukor, a só és bors ízesítésével elkészítettem az öntetet, amibe belekevertem a céklát, valamint az almát. Pár órára hűtőszekrénybe tettem, hogy az ízek jól összeérjenek és kellően lehűljön.
A halszeletekről eltávolítottam a bőrét, majd sóztam, borsoztam, meglocsoltam citromlével, és 15-20 percig hagytam állni. Ekkor lisztbe, tojásba és prézlibe forgatva hagyományos módon bepaníroztam.
Közepesen forró olajban kisütöttem.
A céklasalátával, hasábkrumplival, egy-egy citromkarikával és friss bazsalikomlevéllel tálaltam.
A céklasalátával, hasábkrumplival, egy-egy citromkarikával és friss bazsalikomlevéllel tálaltam.
Nagyon guszta! Nem vagyok nagy halacska rajongó, de ezt bizony ilyen formában szívesen elfogyasztanám.
VálaszTörlésKöszi szépen! Mi szeretjük a halat, de sajnos ahhoz képest mégsem eszük túl gyakran. A halászlét minden héten meg tudnám enni, ha valaki megfőzné nekem... 😊
TörlésSzép színes és finom vacsorátok volt! A salátára kíváncsi voltam, mert nálunk csak egyféleképpen készült cékla. Tetszik a salátád, így változatosabbá teszem a céklakínálatot! :-)
VálaszTörlésKöszönöm Melinda! Finom volt a vacsoránk, a hal is és a cékla is. A cékla nagyon jó párosítás az almával, könnyű és ízletes is. Ha lehet, szeretem szép színessé tenni a tálalást, az már fél siker 😊
TörlésNagyon jól néz ki és biztos, hogy finom is volt a vacsorátok. A céklát szeretjük, de még salátának nem készítettem. Ideje lesz kipróbálnom.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Lívia, próbáld ki egyszer, mert nagyon finom 😊
TörlésSzuper volt a karácsonyi vacsorátok! A halat, a céklát és az almát is szeretem! A saláta finom, csináltam már hasonlót! 😊
VálaszTörlésKöszi szépen Vanilin, akkor Te tudod, hogy milyen fincsi 😊
TörlésAz a színes saláta mindent visz, csodás fogás. :-)
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa, finom volt, de a látvány is már már fél siker 😊
Törlés