Az előző bejegyzésemben látható Waldorf saláta ehhez a sült pontyhoz készült. Sült- vagy rántott halakhoz kedveljük a friss salátákat, könnyűek, nem túl laktatóak és nem megterhelőek.
Szeretem paprikás kukoricalisztbe forgatva, kevéske olajon kisütni a vékonyra vágott halszeleteket. Finom ropogósra sülnek át, és alig kell hozzájuk zsiradék.
Hozzávalók: pontyfilé, só, bors, kukoricaliszt, törött paprika, citrom, olaj.
Elkészítése:
A pontyszeleteket lapjában még kettévágtam, hogy vékonyabb darabokat kapjak. Sóztam, borsoztam, meglocsoltam citromlével, és 15 percet állni hagytam.
Ekkor a törött paprikával elkevert kukoricalisztbe forgattam - csak annyi paprikát tettem bele, hogy halványan piros színe legyen a kukoricalisztnek, mert a sok paprika sütés közben megéghet rajta. Ezután rögtön tettem bele a felforrósított olajba, majd mindkét oldalát szép piros-barnára sütöttem, de már csak közepes lángon, hogy a külseje ne piruljon meg túl hamar, és a belseje is jól átsüljön.
A Waldorf salátával és citromkarikákkal tálaltam.
A Waldorf salátával és citromkarikákkal tálaltam.
Milyen jó ötlet, hiszen gluténmentesen kell étkeznem, és még tojást sem szabad, és halat akarok enni :)
VálaszTörlésGyerekkoromban sok törpeharcsát sütött anyukám paprikás lisztben, én valahogy nem tudtam utánozni a módszerét, remélem kukoricalisztben sikerül.
Köszönöm Kincse, sajnálom hogy ennyi mindent nem ehetsz, de így megpróbálhatod a halat elkészíteni, mert nagyon finom ropogós lesz.
TörlésAnyukám nálunk is sokszor sütött paprikás lisztben törpeharcsát és más kisebb halakat, nagyon finom volt....
Ez így kompletten egy nagyon finom diétás fogás. A paprikás liszttől biztosan jó ropogós lehetett a bunda. Nálam is ma Waldorf sali volt, - sajttal - de én csak magában eszegettem.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, ez valóban egy diétás fogásra sikeredett, de hát nem is árt kicsit odafigyelnünk, hogy mit eszünk...
TörlésÖrülök, hogy Te is Waldorf salátát ettél, sajttal 😊😊