2017. augusztus 30., szerda

Tárkonyos krumplileves csirkehússal




Egy finom savanykás, zöldséges-csirkehúsos leves, melyet akár főételként is tálalhatunk a nyári melegben, utána egy könnyű második fogással vagy egy kis gyümölccsel....

Hozzávalók: 4-5 szem krumpli, 2-2 fehér- és sárgarépa, pár szál friss zöldbab, fél csirkemell (vagy ízlés szerint több) egy csokor friss tárkony, 1 hagyma, só, késhegynyi kurkuma, 1-2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, néhány szál petrezselyemzöldje és esetleg lestyán, a végén ízlés szerint 1-2 kiskanál tárkonyecet.

Elkészítése:
Az olajon megdinszteltem a feldarabolt zöldségeket és a csirkemellet, megszórtam a liszttel, együtt még pirítottam rövid ideig, majd felengedtem vízzel. Sóztam és megszórtam a kurkumával.
A tárkonyt és a petrezselyemzöldet apróra vágtam, a hagymát egyben hagytam. Ezeket is hozzáadtam a leveshez, és készre főztem. A végén a tárkonyecettel ízesítettem.
Tálalásnál megszórhatjuk még frissen vágott tárkonnyal.




4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta leves. Mi is szeretjük az ilyen leveseket és a tárkonyt én is használom.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom leves lehet. Nyáron különösen jól esik a savanykás ízvilág. Olyan tartalmas, hogy nekem két fogással is felér.

    VálaszTörlés
  3. Oh, nekem ez a finom, tartalmas leves igazi őszi előjel, lassan itt az ideje.... Nagyon finomnak látszik.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Nea, Zsuzsa, köszi szépen :-)

    VálaszTörlés