Még a kánikulai napokban készült ez a finom sütés nélküli édesség. Innen származik az alaprecept, némi változtatásokkal....
Hozzávalók nálam, a tésztához: 40 dkg gesztenyemassza, kb. 32 dkg darált keksz, 5 dkg olvasztott margarin, 5 evőkanál tej, 1 kiskanál rumaroma,
a puding réteghez: 2 csomag vaníliás puding (az egyik lehet fehércsokis), 6 dl tej, 22 dkg margarin, 6 evőkanál cukor + ha kell még, ízlés szerint,
a habhoz: 5 dl Hulala,
a díszítéshez: pár dkg ét- vagy tejcsokoládé.
a puding réteghez: 2 csomag vaníliás puding (az egyik lehet fehércsokis), 6 dl tej, 22 dkg margarin, 6 evőkanál cukor + ha kell még, ízlés szerint,
a habhoz: 5 dl Hulala,
a díszítéshez: pár dkg ét- vagy tejcsokoládé.
Elkészítése:
A gesztenyés alap hozzávalóit egy tálban összedolgoztam. A masszát egy 24x24 cm-es csatos formába egyenletesen elsimítottam, belenyomkodtam.
A krémhez a pudingporokat a 6 evőkanál cukorral sűrűre főztem. Amikor félig kihűlt a kész puding, hozzáadtam a szoba hőmérsékletű margarint és elektromos keverőgéppel jól kihabosítottam, majd ízlés szerint még egy kevés cukrot adtam hozzá. A kész krémet rákentem az alapra.
A tejszínt keményre felvertem és a krém tetejére simítottam, majd ráreszeltem a csokoládét.
A krémhez a pudingporokat a 6 evőkanál cukorral sűrűre főztem. Amikor félig kihűlt a kész puding, hozzáadtam a szoba hőmérsékletű margarint és elektromos keverőgéppel jól kihabosítottam, majd ízlés szerint még egy kevés cukrot adtam hozzá. A kész krémet rákentem az alapra.
A tejszínt keményre felvertem és a krém tetejére simítottam, majd ráreszeltem a csokoládét.
Még a formában, de már az oldala nélkül |
Csodás habos finomság! :) Egy kockánál biztos nem tudnék megállni. :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin!
TörlésHű, de guszta, bár én inkább tejszínhabbal kérnem hulala helyett... 🙂 De tudom, hogy nyáron kockázatos tejszínhabot használni egy ilyen finomsága.
VálaszTörlésKöszönöm! Tejszínhabbal biztos finomabb és egészségesebb, de ezeket a növényi habokat olyan szépen fel lehet verni :-) Hululát ritkábban használok, de most csak ezt kaptam, a Meggle cukrászhabot szoktam venni, az jobb :-)
TörlésNagyon szép látványos édesség és biztos, hogy finom is. Ezt én is megkóstolnám.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! Szívesen megkínálnálak, de sajnos már rég elfogyott :-)
TörlésMa elkészítettem. Nagyon finom!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy elkészítetted, és hogy ízlett :-)
TörlésNagyon guszta , olyan harapnivaló:-))
VálaszTörlésKöszönöm Éva -)
Törlés