Egy finom és gyorsan elkészíthető sütemény, ami nem is a receptje miatt került fel, inkább csak mint ötletnek szántam, hogy mit süthetünk mirelit leveles tésztából. Már az ősz jegyében készült, finom fahéjas ízesítéssel.
Nagyon szeretem ezt a fajta tésztát - nem reklámozni akarom -, de szerintem ez a legízletesebb, amit kapni lehet. 40 dkg-os, három kis téglalap van benne. Most 12 db párnácska lett belőle.
Az ötlet sajnos nem az enyém volt, a Spar-ban lehet ilyen hasonló sütiket kapni. Már máskor is sütöttem hasonló pudingos süteményt fagyasztott tésztából, ami málnás-pudingos párnák néven szerepel a blogomon.
Még porcukor nélkül... |
...és már a fahéjas porcukorral meghintve |
Az egyik darab kettévágva |
Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott levelestészta,
a töltelékhez: 1 zacskó vaníliás puding és 4-5 evőkanál cukor, fél liter tej, kb. 3 alma és 1-2 evőkanál cukor, néhány darabka fahéj,
a tetejére: 1 tojás, majd fahéjas porcukor a szóráshoz.
a töltelékhez: 1 zacskó vaníliás puding és 4-5 evőkanál cukor, fél liter tej, kb. 3 alma és 1-2 evőkanál cukor, néhány darabka fahéj,
a tetejére: 1 tojás, majd fahéjas porcukor a szóráshoz.
Elkészítése:
A pudingot készítettem el először, hagyományos módon, majd hűtőszekrénybe tettem.
Az almát meghámoztam, vastagabb szeletekre vágtam, és kevés vízben 1-2 evőkanál cukorral és néhány darabka fahéjjal rövid ideig félpuhára főztem, majd leszűrtem.
A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztottam, vékonyra kisodortam, és feldaraboltam. Egy lapocskából 4 db lett. Mindegyikre tettem egy-két kanál pudingot és két szelet almát. Kettéhajtottam, széleit villával körben lenyomkodtam, tetejét bevagdostam és tojással megkentem.
Előmelegített sütőben szép piros-barnára, ropogósra sütöttem. Amikor kihűlt, tetejüket fahéjas porcukorral megszórtam.
Az almát meghámoztam, vastagabb szeletekre vágtam, és kevés vízben 1-2 evőkanál cukorral és néhány darabka fahéjjal rövid ideig félpuhára főztem, majd leszűrtem.
A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztottam, vékonyra kisodortam, és feldaraboltam. Egy lapocskából 4 db lett. Mindegyikre tettem egy-két kanál pudingot és két szelet almát. Kettéhajtottam, széleit villával körben lenyomkodtam, tetejét bevagdostam és tojással megkentem.
Előmelegített sütőben szép piros-barnára, ropogósra sütöttem. Amikor kihűlt, tetejüket fahéjas porcukorral megszórtam.
A tészta feldarabolva, rajta a puding és az alma |
Tepsiben, sütés előtt, megkenve tojással |
Nagyon guszták! Ezt a tésztát én is nagyon szeretem és annyi fajta módon lehet készíteni!
VálaszTörlésKöszönöm, én is így vagyok vele :-)
TörlésDe csábítóak! Nem részesítem előnyben a bolti kész-félkész dolgokat, de a leveles tészta kivétel. Mindenképpen finom! :-)
VálaszTörlésKöszönöm, én is így vagyok vele :-)
TörlésNagyon jól néznek ki. Szeretem a gyümölcsös tésztákat.
VálaszTörlésKöszi Lívia!
TörlésCsinosan mutat, az almához nagyon jó kiegészítő a vaníliás puding.
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska, finom volt :-)
Törlés