2016. október 26., szerda

Rántott gomba szalmakrumplival



Egy nagyon egyszerű étel, amit valószínű mindenki el tud készíteni, és különösebb receptje sincs is. Csak azért került fel, hogy ez se hiányozzon a sorból..... És nagyon finom!

Hozzávalók: csiperkegomba, só, liszt, tojás, zsemlemorzsa, tartármártás, krumpli, olaj.

Elkészítése:
Először  a tartármártást készítettem el, hűtőbe tettem, hogy kicsit összeérjen.
A gombát megtisztítottam - csak a héjától, de nem mosom -, ha nagyobbak keresztbe szoktam felszeletelni. Sóztam, kicsit hagytam állni, majd tisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepaníroztam, majd bő olajban kisütöttem.
A krumplit meghámoztam, feldaraboltam, majd külön serpenyőben ezt is bő olajban kisütöttem.

Az a jó, ha úgy tudjuk időzíteni, hogy mindkettő egyszerre készüljön el, s frissen, ropogósan tudjuk tálalni!



2 megjegyzés:

  1. Jól tetted, hogy felkerült a blogodba, mert finom. Én gyakran készítem. Nagyon guszta lett az ételed.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Lívia! Nekem is tetszett a kép, amit csináltam róla, ez is egy indok volt, hogy felkerüljön :-) És talán másnak is megjön tőle az étvágya, hogy elkészítse... :-)

      Törlés