Ezek a fügék is Édesapám kertjéből valók. Sokat kaptunk, így rövid idő alatt kétszer is sütöttem. Először kevesebb fügét tettem rá, aztán másodszor már dúsabban kirakva....
Tálalhatjuk porcukor nélkül.... |
....de cukorral megszórva is - ki mennyire szereti édesen |
És a második sütés, fügével gazdagabban megrakva |
Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű formához: 2 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 3 mokkáskanál sütőpor, friss fügék.
Elkészítése:
A margarint és a cukrokat kikevertem a tojássárgájákkal, hozzákevertem a sütőporral elkevert lisztet, végül a felvert tojásfehérjék habját.
A kerámia formát kikentem margarinnal, beleöntöttem a tésztát és rátettem a tetejére a gyümölcsöt. Nem nyomkodtam bele, épp hogy csak a tetejére tettem, mert sütés közben úgyis "eltűnnek" benne, ahogy dagad a tésztában.
Előmelegített sütőben először közepes, majd kis lángon készre sütöttem.
Sütés előtt - ennél jobban nem kell belenyomkodni a gyümölcsöt |
Nagyon finom lehetett, és csak úgy kínálja magát.
VálaszTörlésKöszönöm! Gyorsan fogyott mindét változat, sajnos kicsi a kerámiaformám :-)
TörlésÉn most a kevesebbel is beérném nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi Éva! Sajnos nem tudlak megkínálni, mert elfogyott már :-)
TörlésGuszta a sütid! :)
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésCsodás!!
VálaszTörlésKöszi!
TörlésIdén kicsik és ráadásul éretlenek maradtak a fügéim, pedig bőven adott volna termést a bokor. Igaz, nem igazán volt alkalmam foglalkozni velük... Szuper piték!
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska! Apukámnak sok lett és szépen beértek, mindkét érés :-)
Törlés