2016. október 14., péntek

Fügés pite



Ezek a fügék is Édesapám kertjéből valók. Sokat kaptunk, így rövid idő alatt kétszer is sütöttem. Először kevesebb fügét tettem rá, aztán másodszor már dúsabban kirakva....


Tálalhatjuk porcukor nélkül....

....de cukorral megszórva is - ki mennyire szereti édesen

És a második sütés, fügével gazdagabban megrakva

Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű formához: 2 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 3 mokkáskanál sütőpor, friss fügék.

Elkészítése:
A margarint és a cukrokat kikevertem a tojássárgájákkal, hozzákevertem a sütőporral elkevert lisztet, végül a felvert tojásfehérjék habját.
A kerámia formát kikentem margarinnal, beleöntöttem a tésztát és rátettem a tetejére a gyümölcsöt. Nem nyomkodtam bele, épp hogy csak a tetejére tettem, mert sütés közben úgyis "eltűnnek" benne, ahogy dagad a tésztában.
Előmelegített sütőben először közepes, majd kis lángon készre sütöttem.

Sütés előtt - ennél jobban nem kell belenyomkodni a gyümölcsöt



10 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, és csak úgy kínálja magát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Gyorsan fogyott mindét változat, sajnos kicsi a kerámiaformám :-)

      Törlés
  2. Én most a kevesebbel is beérném nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva! Sajnos nem tudlak megkínálni, mert elfogyott már :-)

      Törlés
  3. Idén kicsik és ráadásul éretlenek maradtak a fügéim, pedig bőven adott volna termést a bokor. Igaz, nem igazán volt alkalmam foglalkozni velük... Szuper piték!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vicuska! Apukámnak sok lett és szépen beértek, mindkét érés :-)

      Törlés