2012. július 23., hétfő

Dinnye teazselével


Kellemes nyarat mindenkinek!


Egy "Desszertek" című Dr.Oetker könyvben láttam meg a dinnyének ezt az érdekes elkészítési módját, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Szerintem nagyon mutatós és különleges a tálalása miatt. Egy előnye biztosan van, az eldobható "tálkák", melyeket utána nem kell elmosogatni.

Hozzávalók: két kisebb zöld belű sárgadinnye, 1 zacskó vaníliás puding, fél liter tej, cukor ízlés szerint, 2 citrom, 3-4 dl citromos tea, zselatin.

Elkészítése:
Először a teát készíttettem el. Szálas fekete teából az átlagosnál kicsit édesebb teát főztem, belefacsartam az egyik citrom levét, és a zselatinnal a tasak leírása szerint megfőztem. Egy dl teához 2 púpozott kiskanál zselatint adtam. Négyszögletes műanyag tálkába öntöttem, és hűtőszekrénybe tettem. Amikor már megdermedt, kb. 2 óra múlva, kockákra vágtam.
A dinnyéket félbe vágtam, és az alábbi képen látható módon egy sort körbe kiskanállal kivájtam belőle. A kivájt darabokat visszatettem a dinnyébe, majd ízlés szerinti cukor hozzáadásával elkészítettem a pudingot. Ha a dinnye nem nagyon édes, akkor a pudingot egy kicsit jobban meg lehet cukrozni a szokottnál. A pudinggal még melegen teletöltöttem a fél dinnyéket, tetején szépen elhelyeztem a zselédarabokat, és egy-egy fél szelet citrommal díszítettem. Jól lehűtve tálaltam.

A kivájt fél dinnyék

Pudinggal megtöltve



5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! A zselék különösen tetszenek!

    VálaszTörlés
  2. Mennyei desszert!
    Nagyon ötletes és kívánatos!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatós! Nálunk a sárgadinnye nagyon megosztó gyümölcs, én odavagyok érte a Fiammal együtt, a család másik két tagja meg sem eszi. Én megenném tálkástul, a teakockák meg külön tetszenek.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon dekoratív, Csilla lányom biztosan imádná, lehet, meg is lepem vele! :) Egyébként a sárgadinnye nálunk is megosztó, a család fele imádja, másik fele semmi pénzért nem enné meg! :)

    VálaszTörlés
  5. Kati, ez a dinnyés desszert nagyon, mutatós, kreativ, és mennyei frissitő finomság.
    Én már évek óta szoktam késziten mindenféle izü zselatint, de még teával sosem!

    Igaz, hogy nálunk nagy divatban voltak a zselatinos desszert és kombinációsak a sütemények, és tortákkal, a hetvenes, és nyolvanas években, és utána ki ment a zselatin desszert a divatbol.

    Mostanában itt is rengeteg féle képpen adnak ötletes recepteket.
    A fotók is nagyon szépek!

    VálaszTörlés