Jó sok borssal megszórva az igazi |
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszthez egy tojás, só, víz,
a paprikás krumplihoz: krumpli, hagyma, só, bors, törött paprika, olaj.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágtam, olajon megdinszteltem, megszórtam a paprikával, felengedtem vízzel, és hozzáadtam a feldarabolt krumplit. Sóztam, borsoztam, és fedő alatt puhára főztem.
A tészta hozzávalóiból nem túl kemény, de nem is puha tésztát gyúrtam, 20 percig letakarva pihentettem, majd vékonyra kisodortam, négyzet alakúra felvágtam, kb. akkorára mint a kész tészták. Ismét pihentettem egy rövid ideig, hogy a tészta szikkadjon kicsit, majd forrásban lévő, sós, enyhén olajos vízben kifőztem.
A kész krumpli nagyobb darabjait villával kicsit összenyomkodtam, ezután hozzákevertem a kifőtt tésztát, és az egészet serpenyőben együtt még sütögettem, mert szeretjük, ha a tészta kicsit "megropisodik". A tányéron ízlés szerint még megszórható őrölt borssal. Mellé savanyú uborka tálalható.
A kisodort tészta darabolása |
A kész tészta a serpenyőben |
Imádom a krumplis tésztát. Nagyon finom lehet ezzel a sk.gyúrt tésztával. Nekünk a paprikáskrumpliba nokedlit szaggatok az a krumplistészta vagy van mikor lebbencs tésztát teszek bele . Hmm az is finom uborkával! Most érik az ablakban a kovászos ubi, szerintem szombaton krumplistésztával nyerő lesz, jön haza a nagyobbik lányom nagyon szereti ! A képeid majd megnézem!
VálaszTörlésHázi tésztával én is imádom! Réges régen de sok tésztát gyúrtam, munka, kert és 2 gyerek mellett... Nyugdíjas éveimben visszatérek eme tevékenységhez a család részére, örömére :)
VálaszTörlésFelénk nem készítik ezt az ételt, de már volt alkalmam kóstolni és nagyon ízlett.
VálaszTörlésnagyon szeretem a krumplis tésztát, szintén jó borsosan, igaz, a káposztás tésztát is így eszem))
VálaszTörlésHúúú, nagyon guszta lett! Én tegnap túrós csuszát készítettem saját tésztából. A paprikás krumpli nálam tejföllel nyerő...:)
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük a krumplis tésztát, savanyúsággal vagy uborkasalátával isteni! Nagyon szép tányért és terítőt kaptál! :)
VálaszTörlésDe ügyes vagy Te is, házi tésztát gyúrsz! Most láttam Lillánál túrós-lecsósat.
VálaszTörlésA krumplis tésztát Anyósom szokta így készíteni, én a főtt és lereszelt krumplit keverem a párolt hagymához. Aztán jól megborsozom, és a tésztaimádó gyerekek odavannak tőle:-)
Nagy kedvencünk és házi tésztával a párom is szereti, pedig nem szereti a tésztákat. Tényleg jó borsosan az igazi:)
VálaszTörlésKöszönöm mindnyájatoknak a sok szép megjegyzést! Ahogy látom, mindenki másképp csinálja :), de ez így is van jól. Igaz hát a közmondás, hogy ahány ház, annyi szokás :)
VálaszTörlés