A kehely és a poharak díszítésére szedret, málnát, áfonyát és és ribizlit használtam |
Hozzávalók: 15 dkg rizs, 5-6 dl tej, ízlés szerint cukor, vaníliás cukor, 2 dl habtejszín, egy diónyi vaj, 1 citrom reszelt héja,
a gyümölcsök: szeder, sárgabarack, áfonya, málna, ribizli, vagy tetszés szerint más idénygyümölcs.
Elkészítése:
rizst fél liter tejjel elkezdem főzni, hozzáadtam a vajat is, majd közben még öntöttem hozzá annyi tejet, amennyi szükséges volt hozzá, hogy puhára főjön. Mikor készre főtt, hozzákevertem a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Megvártam míg langyosra hűl, majd hűtőszekrénybe tettem. Mikor már jól lehűlt, felvertem a tejszínt, és hozzákevertem a rizshez. Ezután egy nagyobb kehelybe és a három talpas pohárba rétegelve tettem egy sor rizst, majd egy sor gyümölcsöt, tetejét is gyümölcsökkel díszítettem, és mielőtt ettük, még egyszer jól lehűtöttem.
A gyümölcsrétegek lentről felfelé haladva: szeder, sárgabarack, málna és áfonya |
A poharakban csak egy réteg vegyes gyümölcs van a rizs között |
Gyönyörűek! Az ilyan egyszerű desszertek is olyan finomak tudnak lenni! :)
VálaszTörlésNagyon szép tálka, jöhetne belőle egy ebben a nagy melegben!
VálaszTörlésNagyon szép tálka, jöhetne belőle egy ebben a nagy melegben!
VálaszTörlésSzépséges desszert, akár küldhetnéd máris. :)))
VálaszTörlésCsodásan néz ki, na az ilyen gyümölcsös desszertek az én kedvenceim:)
VálaszTörlésMicsoda pazar látvány, és micsoda ízorgia lehetett ott! Elfogadnám itt és most!:)
VálaszTörlésKöszi lányok, sajnos már elfogyott, nem tudok küldeni :)
VálaszTörlésPont ez az a desszert amit a Kriszti is keszitett, ami nalunk a rizs puddingnak nevezzuk. Jajj de nagyo guszta, gyonyoru parfet modra raktad ossze a sok fel gyumolcsokkel. Isten finomnak nez ki...es az is!
VálaszTörlés