Egy igazi téli sütemény, "hóval belepve", bogyós gyümölcsökkel, túrós-habos krémmel, félig zabpehely lisztes, félig tojásfehérjés piskótával. Szinte teljesen saját recept, abból ami itthon volt 😄.
Hozzávalók, a tésztához: 3,5 dkg zabpehely liszt (kb. 3 evőkanál), 4 evőkanál liszt, 4 egész tojás, 93 gramm tojásfehérje (fagyasztóban volt, kb. 2,5 tojás fehérjéje), 1 mokkáskanál sütőpor, 6 evőkanál cukor,
a krémhez: 30 dkg túró, 2-3 evőkanál tejföl, 1 citrom héja és kevés a levéből, 8-10 dkg cukor (vagy ízlés szerint), egy kis doboz Hulala, 3 púpozott kiskanál zselatin, 1 dl víz, és bogyós gyümölcsök.
Elkészítése:
A tésztához felvertem kemény habbá a tojásfehérjéket, majd fokozatosan hozzákevertem a sárgájákat és a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntöttem, egyenletesen elosztottam rajta, és előmelegített sütőben megsütöttem.
Mikor megsült, azonnal tiszta konyharuhára fektettem, és feltekertem, Így hagytam kihűlni.
A krémhez a túrót villával összetörtem, a tejföllel krémessé kikevertem.Hozzáadtam a citrom héját is. Laza mozdulatokkal belekevertem a felvert Hulala nagy részét. Az egész soknak tűnt, de a maradék jó tálaláskor.
Mikor megsült, azonnal tiszta konyharuhára fektettem, és feltekertem, Így hagytam kihűlni.
A krémhez a túrót villával összetörtem, a tejföllel krémessé kikevertem.Hozzáadtam a citrom héját is. Laza mozdulatokkal belekevertem a felvert Hulala nagy részét. Az egész soknak tűnt, de a maradék jó tálaláskor.
A zselatint a tasak utasítása szerint megfőztem, és mikor kissé kihűlt, a túrós krémhez kevertem. Ekkor kevertem hozzá a gyümölcsöket is.
A tésztát kitekertem a konyharuhából, megtöltöttem a krémmel, amiből a külsejére is bőségesen jutott.








Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése