Hozzávalók: tarja szeletek, só, őrölt bors, bazsalikom, kakukkfű, zsálya, tejföl, mustár, zsír vagy olaj.
Elkészítése:
Mennyiséget nem írtam, szükség szerinti mennyiségből süthető. Elkészítése nagyon egyszerű.
A tarjaszeleteket sóztam, befűszereztem, a tűzálló tálat zsiradékkal megkentem, és a hússzeleteket az edény aljára fektettem. A tejfölbe kevertem egy evőkanálnyi mustárt, és megkentem vele a húst. Egy kis vizet öntöttem bele, óvatosan, inkább a tál szélére, hogy a tejfölös kencét ne vigye le róla.
Fóliával lefedtem és sütőbe tettem. Egyszer-kétszer megnéztem, pótoltam az elpárolgott vizet, mert a hús még nem puhult meg. A végén pár percre a fóliát levettem róla, hogy szép aranybarnára süljön. Krumplipürével és céklával tálaltam.
A befűszerezett hússzeletek |
A mustáros tejföl a húson, sütés előtt |
De jó kis adag! Egyszerűen elkészíthető és finom!
VálaszTörlésNagyon guszta ! Igen finom lehet, szeretem az ilyen fűszeres húsokat és hogy a sütőben lehet sütni ez külön szerencse!
VálaszTörlésAhányszor én ide jövök hozzád, a gyomrom el kezd korogni azé éségtöl...mind ezeket a finomságokat amit te készitesz, az én legkedvenceimek.
VálaszTörlésNagyon, guszta és finom!
Szia!
VálaszTörlésNagyon szép lett, és fincsi
Köszönöm mindenkinek! Valóban finom volt, jó fűszeres, és nincs vele sok munka :))
VálaszTörlésA tejföl alá én szoktam tenni üveges gombát!És a hús hamarabb puhul,ha előtte este bepácolod füszeres olajba!Mielőtt kész reszelt sajtot is piritok rá!!!
VálaszTörlés