A leves cérnametélttel.... |
...és még anélkül |
Könnyű nyári levest főztem, az Apukámtól hozott friss zöldségekből, és most úgy főztem, ahogy ő szokta. S mivel pont ezen a napon gyúrtam tésztát - széles metéltet mákos tésztának -, egy kevés cérnametéltet is csináltam a leveshez.
Hozzávalók: 4-5 kisebb-közepes szem újkrumpli, 2 kisebb sárgarépa, 1 fehérrépa, egy kis csokor vegyesen zeller- lestyán- és petrezselyemzöldje, pár szál tárkony, 1-2 gerezd fokhagyma, egy kisebb hagyma, diónyi zsír, 1 evőkanál házi sózott ételízesítő darált zöldségből, 1 csapott evőkanál liszt, kb. 1-1,2 liter víz.
Elkészítése:
A zsíron megdinszteltem a karikára vágott répákat az ételízesítővel, megszórtam a liszttel, majd felengedtem vízzel. Beletettem a kockára vágott krumplit, a hagymákat, és az apróra vágott tárkonyt.
Most már gyakorlatilag kész volt, csak meg kellett várnom, míg takarék lángon készre fő.
A cérnametéltet külön vízben kifőztem, és csak a tányérokba mert leveshez szedtem belőle.
Nagyon finom volt a friss zöldségekkel 😋.
Györönyű a szine a levesednek.. Mi is szretjük az ilyen leveseket.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! Finom könnyed leves volt, mégis laktató 😋.
TörlésNagyon finom levest főztél!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt a zsenge zöldségekkel, és a tészta is jól esett hozzá 😊.
TörlésÓh, így házi tésztával isteni lehetett! :-)
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa, finom volt, szeretjük a házi tésztát 😋.
TörlésHasonlót már én is készítettem, tavaszi levesnek hívom a sok zöldség miatt. És galuskát főztem bele.
VálaszTörlésKöszönöm 😊! A sok zöldség mellett finom lehet a galuska is benne 😋.
TörlésNagyon finom lehetett. Én is szeretem a tárkonyt.
VálaszTörlésKöszönöm, finom is 😊.
Törlés