Egy gyors szaftos húst szerettem volna elkészíteni, ezért született meg teljesen saját ötletből ez a kicsit lecsós, kicsit vadas ízvilágú finom ebéd, ami aztán gyorsan elkészült és gyorsan fogyott is. Az alapanyagok listája is főzés közben alakult ki, ahogy ezt-azt adtam hozzá - ami éppen otthon volt -, kóstoltam, és jött a többi hozzávaló. Nem lett belőle sok, de nekünk kettőnknek ez két ebédre elegendő volt 😀. Nagyon ízletes, finom pikáns ízű lett!
Elkészítése:
A húst felszeleteltem, kiklopfoltam, sóztam. Kevés olajon mindkét oldalukat erős lángon hirtelen elősütöttem, és kitettem egy tányérra.
Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, só, 2 közepes-nagyobb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa karikára vágva, 1 kisebb maréknyi kápia paprika szelet (még tavalyi fagyasztott, hazai) olaj, só, őrölt bors, őrölt kömény és majoránna ízlés szerint, 1 kiskanál törött paprika, 2-3 babérlevél, 1-2 kiskanál házi sózott erős paprikakrém, ugyanennyi házi gulyáskrém, és szintén házi ételízesítő vagy egy húsleves kocka.
a végén: 3-4 kiskanál mustár és csipkebogyó lekvár, 2 evőkanál tejföl, és 2 kiskanál liszt, .
Elkészítése:
A húst felszeleteltem, kiklopfoltam, sóztam. Kevés olajon mindkét oldalukat erős lángon hirtelen elősütöttem, és kitettem egy tányérra.
A megmaradt olajhoz még keveset öntöttem, és az apróra vágott hagymát megdinszteltem rajta.
Visszatettem a húst, hozzáadtam a sárgarépát és a kápiát, a fűszereket, a paprikakrémet, a gulyáskrémet és az ételízesítőt. Felengedtem vízzel, majdnem készre főztem (a zöldségeket le is passzírozhatjuk, pépesre-krémesre, de én most inkább darabosra hagytam).
Ekkor elkevertem benne a mustárt és a csipkebogyólekvárt - ez utóbbit minden vadasba teszek. Kóstoltam, kell-e még valamilyen fűszer, majd a a liszt és tejföl keverékével besűrítettem. Jól kiforraltam, hogy ne legyen liszt íze, és már tálalható is volt.
Köretnek csak gyorsan szarvacska tésztát főztem ki, de például krumplikrokettel is nagyon finom lehet.
Nagyon guszta, finomat főztél ! Sok finomság külön -külön az egybe csakis jó lehet!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt, kicsit vadas, kicsit lecsós íze volt. Mindkettőt szeretjük, s így egyben is nagyon ízlett. És a szarvacska tésztát is nagyon szeretem 😊.
TörlésNagyon jól néz ki! Izgalmas íze lehet a csipkebogyólekvártól. Ilyen melegben nem kíván sokat enni az ember, de ezt a fogást bármikor bevállalnám.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, egy régebbi szakácskönyvben olvastam a vadas csipkebogyó lekvárral való ízesítését, azóta mindig teszek bele 😊. Persze csak saját magunk szedett csipkebogyóból készült lekvárt 😊.
TörlésNagyon érdekes és finom lehetett.
VálaszTörlésKöszönöm Ani, nagyon finom volt, legalábbis nekünk ízlett 😊. Sok minden van benne, de egyik íze sem érződött ki benne kirívóan, jól harmonizálódtak egymással az ízek 😊.
TörlésNagyon guszta lett ez a tartalmas ételed. Mi is szeretjük az ilyen tartalmas ételeket.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, mi is nagyon szeretjük a szaftos húsokat, enni is és elkészíteni is 😊. És ami másnapra marad, azt melegíteni is könnyű.
TörlésNagyon guszta és finom ebédetek volt. Már a látványától is jó nagyokat nyelek.... mi is szeretjük a szaftos húsokat.
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finomak is a szaftos húsok, mi is szeretjük nagyon.
Törlés