Két palócleves már van a blogomon, az egyik marhahússal a másik sertéshússal készült. Ezt most pulyka felső combból főztem. Nagyjából mindig hasonlóan csinálom, de valamiért
mégis mindig másmilyen lesz, ízben is és ránézésre is. Talán most ez ízlett a legjobban😋.
Az alábbi alapreceptemet szoktam használni, ami persze egy-két dekával módosulhat....
Hozzávalók: 30 dkg pulyka felső comb, 25 dkg zöld hüvelyű zöldbab, 40 dkg krumpli, 1-2 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, olaj
vagy zsír, liszt, tejföl, ízlés szerint pirospaprika, köménymag, 2
babérlevél, petrezselyem-, zeller- és lestyán zöldje, egy-egy szál..
Elkészítése:
A zsíron megfonnyasztottam az apróra
vágott hagymát, hozzáadtam a kockára vágott húst, együtt pirítottam, mintha pörköltet készítenék. Megszórtam a pirospaprikával, felengedtem
vízzel, sóztam, a babérlevéllel és a köménymaggal szinte készre főztem.
A felszeletelt sárgarépát és a zöldbabot a zöldfűszerekkel külön fazékban elkezdtem főzni, majd forrástól számítva kb. 20 perc után hozzáadtam a kockára vágott krumplit, és együtt ezt is majdnem készre főztem.
A felszeletelt sárgarépát és a zöldbabot a zöldfűszerekkel külön fazékban elkezdtem főzni, majd forrástól számítva kb. 20 perc után hozzáadtam a kockára vágott krumplit, és együtt ezt is majdnem készre főztem.
Nagyon guszta finom lehetett! Pár évvel ezelőtt főztem először ezt a fajta levest de ha belegondolok azóta sem pedig laktató és finom!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt. Örülök hogy ti is szeretitek, s ha már ilyen rég főzted, akkor itt az ideje az ismétlésnek 😊.
TörlésNagyon guszta, de megnéztem a másik kettőt is. A sertéshúsosnál is a marhahúsos jön be. Ebben nincs petrezselyem gyökér? A másikban répa sem. Érdekes.
VálaszTörlésKöszönöm Ani, és azt is hogy szóltál! Már javítottam a linket.
TörlésA marhahúsos volt az első palóclevesem, abban valóban nincs semmilyen répa. Mostanában sárgarépát már teszek bele, de petrezselyem gyökér most sem került bele, csak zöldek. Majd legközelebb 😊.
Nagyon guszta! A palócleves isteni finom. Régebben a menzán sokat ettem, de én még sosem készítettem ilyet.
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin! Ha szereted, akkor otthon is megpróbálkozhatsz vele, túl sok munka nincs vele, tud főni magában 😁.
TörlésÉn is főztem már palóclevest sertéshúsból, mi is szeretjük. Nagyon jól néz ki és biztos, hogy finom volt.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, a pulykacomb is hasonló a sertéshúshoz, finom volt vele.
TörlésNagyon jól néz ki, nem ismertem, de kipróbálom!
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa, tegyél egy próbát, ha még nem ettél ilyen levest, biztos ízlik majd.
TörlésIgazán finom, őszies lélekmelengető leveske, én is nagyon szeretem.
VálaszTörlésKöszi szépen Nea, finom is ez a leves, főleg így ősszel...
Törlés