A paprikás krékerek a jobb oldalt láthatóak |
Gyakran szoktam krékert sütni az ehhez hasonló recept szerint, amit most egy kis hagymával bolondítottam meg. Nagyon finom lett, nekem így még jobban is ízlett. Próbáljátok ki, ha szeretitek ezt az ízesítést. Nagyon finom sör- vagy borkorcsolyaként is, de csak úgy magában elrágcsálni is nagyon jó.
Hozzávalók a tésztához: 15 dkg liszt (nálam 10 dkg sima és 5 dkg teljes kiőrlésű), 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg margarin, 1 tojás, 1 evőkanál zsír, fél kiskanál só, 1 mokkáskanál piros törött paprika, egy újhagyma a zöld szárával együtt kis darabokra vágva, 1 közepes vöröshagyma és a megdinszteléséhez egy kiskanál zsír,
a tetejére magvak: kömény- szezám-és lenmag.
a tetejére magvak: kömény- szezám-és lenmag.
Elkészítése:
Először megdinszteltem aranysárgára a kiskanál zsíron az apróra vágott, enyhén sózott vöröshagymát.
Ezután az összes többi tészta hozzávalóval összekevertem, majd összegyúrtam. A paprikát csak a fele tésztához adtam hozzá, hogy legyen ilyen is, meg olyan is.
Egy órára hűtőbe tettem, aztán vékonyra kisodortam, megszórtam a magvakkal, és tetszőlegesen feldaraboltam.
Előmelegített sütőbe tettem, gyorsan megsülnek.
A hozzávalók a tálban |
Az összegyúrt tészta |
A tészta kisodorva, feldarabolva |