2018. május 22., kedd

BodzalimonádéA hétvégén kirándulásaink alkalmával szedtünk szép egészséges bodzákat, és mivel szörpöt már főztem idén, úgy gondoltam hogy csak egy könnyed, hűs limonádészerű ivólevet készítek. Egy nap alatt elkészült, és nagyon finom lett....

A limonádé előkészítése

A poharakban...

...és a kancsóban

Hozzávalók: 10-12 db közepes bodzavirág, 2 liter víz, 1 citrom karikára vágva, pár mentalevél, kb. 5 evőkanál cukor, vagy ízlés szerint, 1 kiskanál citromsav.

Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy nagy üvegbe öntjük, és hűs helyen egy napig áztatjuk. Ekkor leszűrjük, megkóstoljuk hogy elég édes-e, és jól behűtve már fogyasztható is. Tálaláskor adhatunk hozzá friss mentaleveleket és poharanként 1-2 citromkarikát.És néhány kép Pünkösdről, amerre a három nap alatt jártunk, és amerre a bodzát szedtük.....

Pilisszántó, a magyar "Csíksomlyó"

A Boldogasszony kápolna felülnézetből, a Magas-hegy oldalában, ahol már évek óta Pünkösd szombatján párhuzamos pünkösdi misét tartanak a csíksomlyóival.
Erről már fent van a bővebb képsorozat a Pilisjárók című blogomon, akit érdekel megtekintheti. A többi kirándulásról majd nemsokára....


Én, a kápolna előtt

... és a kápolna messzebbről


A Budaörsi-kopárok

Vasárnap ezen a szép helyen kirándultunk...

Férjem....

...és én

Egy szép bodzavirág


A Dera-szurdok Pilisszentkereszt határában

A vadregényes szurdok, ahol hétfőn kirándultunk...

Itt is szedtünk bodzát10 megjegyzés:

 1. Nagyon szép helyeken jártatok megint. Ez a finom bodzalimonádé pedig igazi felüdülést jelent a nyári hőségben. Mi is szívesen kortyolgatjuk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Szeretek különböző ízesítésű limonádékat készíteni, mindig nagyon jól esnek, főleg a nyári melegben :-)

   Törlés
 2. Finom lehet jól lehűtve a limonádé ! Szép helyen kirándultatok ismét!

  VálaszTörlés
 3. Csodás kirándulás, jól eshetett a limonádé utána. 🙂

  VálaszTörlés
 4. Remek itóka ez a bodzalimonádé! Nagyon ötletes vagy! Nagyon szép helyen kirándultatok. A Pilis gyönyörű hely, én is imádom. :)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon jó és szép lehetett ezen a vidéken is a kirándulás. A Pilis valóban gyünyörű hely. Az 1950-es években apukám a Pomázi Állami Gazdaság igazgatója volt. Ebben az időben laktunk Kiskovácsiban és Csobánkára jártam iskolába, majd Pomázra költöztünk és Pomázon fejeztem be az általános iskolát. A Pilisben akkor sokat kirándultunk, de azóta csak Pomázra látogattam el, meg persze Szentendrére.
  Finom lehetett a bodza itóka.

  VálaszTörlés
 6. Kedves Zsuzsa, Vanilin, Lívia, köszönöm szépen!
  A Pilis valóban nagyon szép, mi is nagyon szeretjük, sokat járunk kirándulni. Örülök, hogy nektek is tetszik :-)

  VálaszTörlés
 7. Ismét gyönyörű helyen kirándultatok, a fotók pedig művésziek - mint mindig! :)
  Örülök, hogy jól néztek ki mindketten. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen kedves Marcsi! Igyekszünk.... :-)

   Törlés