A felvágott friss kenyérrel és sok uborkával, paprikával, retekkel.... |
Egy igazi házi, tartósító- és adalékmentes felvágott csirkemellből, sok borssal és zöldségekkel. Hogy ne mindig a boltit együk, vagy hogy ne kelljen olyan sűrűn vásárolni mennünk...
Az ötlet innen jött....
Hozzávalók nálam, egy kisebb darabhoz: 15 dkg csirkemell, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál szójagranulátum és hozzá egy kiskanálnyi házi ételízesítő, ízlés szerint só, fekete bors, színes bors, szegfűbors, törött paprika, Cayenne bors, egy kisebb maroknyi zöldség: apróra vágott sárgarépa, zöld és piros húsú paprika, és pár szem borsó.
Elkészítése:
A szóját beáztattam az ételízesítővel annyi meleg vízzel, hogy jól ellepje. A csirkemellet és a szalonnát nyersen apróra ledaráltam, lehet kétszer is.
Hozzáadtam a beáztatott szóját, az ízlés szerinti fűszereket és a szintén nyers zöldségeket.
Ezután szorosan fóliába csomagoltam a megkevert masszát. Próbáltam rudat formálni belőle, hogy olyan formájú legyen, mint a bolti felvágottak. A fólia két végét is jól lezártam.
Ekkor sütőzacskóba tettem, és egy forralt vízzel teli edénybe állítottam, amiben kb. 2 óráig pároltam, de csak egész kis lángon, hogy a víz épp hogy gyöngyözzön.
Ezután kivettem a zacskóból, de a fóliában még benne hagytam. Hűtőszekrényben 2-3 órát pihentettem. Kicsomagoltam, durvára tört színes borsban meghempergettem és felszeleteltem.
Jó étvágyat hozzá!
Jó étvágyat hozzá!
A hozzávalók |
A húsos massza megkeverése |
Megformázása |
Főzés közben |
Nagyon guszta és finom lehet! A belinkelt oldalon/ami eddig elkerülte figyelmemet/ sok más érdekes receptet találtam köszi!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, és örülök hogy a belinkelt honlapon sok érdekes újdonságot találtál 😊
TörlésPont a hétvégén keresgéltem én is házilag elkészíthető csirkemell felvágottat. Találtam pár tetszetős receptet, de még nem döntöttem el, hogy melyik is legyen a nyerő.
VálaszTörlésTetszik ez a zöldséges változat is, finomnak tűnik. Biztos kifogom hamarosan próbálni. :)
Köszi szépen Iza, jó házi felvágott készítést kívánok, várom majd, hogy mit készítettél 😊
TörlésGuszta! Ez a házi felvágott biztos, hogy finomabb és egészségesebb, mint a bolti, hisz nincs benne ízfokozó, tartósítószer.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Vanilin, ebben valóban semmi adalék nincs 😊
TörlésMi nem szeretjük a bolti felvágottakat, legfeljebb a sonka szeleteket, tehát a színhúst, bár ez nem az. De elnyerte a tetszésemet amit készítettél, nagyon guszta és finom lehet.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, mi elég sűrűn veszünk bolti készítményeket, hogy mennyire egészségesek nem tudom, de viszont finomak 😊
TörlésMár a látványától is megéheztem. Jó ízes lehetett. Én is egyre ritkábban veszek már felvágottakat, inkább zöldséges vagy tojásos kencéket eszünk.
VálaszTörlésKöszi szépen Nea, finom ízletes volt, jó borsos 😊
TörlésNagyon szeretem az ilyen tekercseket, házi felvágottat! Guszta!🙂
VálaszTörlésKöszi szépen Verus 😊
TörlésDe jó ötlet! Nálunk nem is igazán fogy a bolti felvágott. Mindenképp teszek egy próbát, biztos, sikere lesz!
VálaszTörlésKöszi Melinda! Nekünk ízlenek, persze csak olyat veszünk, amit szeretünk, és jó minőségű 😊
Törlés