Karácsony egyik napján ettük ezt a különleges és mutatós ebédet, amit nemrég Neánál láttam meg. Csupán a fűszerezésében tértem el egy kicsit az eredeti recepttől, és mi csak hasábkrumplival ettük, nem mandulás burgonyagolyókkal, ami valószínű nagyon finom lett volna hozzá - csak hát karácsonykor nem akartam ennyit időzni a konyhában...
Nagyon finom volt, köszönöm szépen kedves Nea ezt a remek receptet! 😋
Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemellfilé, 1 közepes vöröshagyma, 20 dkg ananászkonzerv + a tálaláshoz, 1-1,5 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csokor petrezselyem, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa és/vagy kukoricaliszt, 5 dkg vaj, 3 evőkanál olaj, só, bors, szárnyasokhoz való fűszerkeverék.
Elkészítése:
Az ananász levét öntsük le, majd nagyon apróra vágjuk össze. A petrezselymet is aprítsuk finomra.
A csirkemellet középen vágjuk ketté, bőrét vegyük le. Az így kapott két fél húsdarabot sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
A megolvasztott vajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve adjuk hozzá az ananászt, a tejfölt és a tojássárgákat. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a petrezselymet és annyi kukoricalisztet (vagy zsemlemorzsát),
hogy lágy, de formálható masszát kapjunk.
A csirkemelleket kevés olajon hirtelen süssük át, aztán fektessük olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Beborítsuk be az ananászos masszával, kicsit rá is nyomkodhatjuk.
Előmelegített 200°C-os sütőben kb 30-40 perc alatt süssük meg.
(Én jénaiban sütöttem, kezdetben lefedve, hogy puha porhanyós legyen a hús, majd fedő nélkül, hogy szépen megpiruljon a teteje. Légkeveréses vagy villanysütőben biztos nem kellenek ezek az óvintézkedések...)
(Én jénaiban sütöttem, kezdetben lefedve, hogy puha porhanyós legyen a hús, majd fedő nélkül, hogy szépen megpiruljon a teteje. Légkeveréses vagy villanysütőben biztos nem kellenek ezek az óvintézkedések...)
Tálalásnál ananászkonzervet kínálhatunk még mellé, nagyon finom hozzá!
Nagyon guszta és igen finom lehet! Nálunk is szeretik a csirkemellből készült finomságokat amit általában nagyobb ünnepekkor sütök /ez általában az őzgerinces forma/ lehet hogy teszek egy próbát ezzel :)
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Próbáld ki, elég egyszerű elkészíteni, viszont nagyon finom :-)
TörlésTapasztalatból tudom, hogy gyümölcs és a csirkemell tuti páros! :) Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszi szépen Vanilin! A csirkéhez mi is nagyon megszerettük a gyümölcsöt :-)
TörlésNagyon finom összeállítás és mint mindig a tálalás is szép.
VálaszTörlésKöszönöm kedves soraidat :-)
TörlésNagyon csábosan hangzik és néz ki ! Imádom az ananászt, ezt a receptedet biztos ki fogom próbálni egyszer !
VálaszTörlésKöszi szépen Mari, próbáld ki. Ha szereted az ananász biztos ízlik majd :-)
TörlésHű, de jól néz ki! Biztos nagy sikere lenne nálunk is- az ananászt mindenki szereti. Egyszer sort kerítek rá! :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, biztos hamar elfogyna nálatok is :-)
TörlésNagyon örülök, hogy kipróbáltad és sikere volt. Igaz milyen egyszerű, mégis ízletes fogás? Legközelebb vendégvárónak tartogatom majd a tarsolyomban.
VálaszTörlésIgen, nekünk is nagyon ízlett, köszönöm még egyszer a receptet :-)
Törlés