2019. január 4., péntek

Rozé pezsgős bólé és egyéb újévi finomságok


Elkezdődött 2019. 🎇

Ismét elmúlt egy év, és elérkezett egy új kezdete. Reméljük nem lesz rosszabb az előzőnél, bővelkedik majd szerencsében, jókedvben és ami a legfontosabb, egészségben.
Az ünnepek alatt a mi asztalunkon is terítéken voltak a klasszikus ünnepi ételek (volt egy újdonság is, de az majd csak a következő bejegyzésemben fog szerepelni), a halak, húsleves, halászlé, töltött káposzta, lencsefőzelék, sertés sültek, kocsonya, szendvicsek, virsli, bejglik, mézesek és egyéb sütemények, stb.... 

Idei első bejegyzésemben összegyűjtöttem a szilveszteri és újévi finomságainkat, amiket Édesapámnál fogyasztottunk el. Volt az ő általa sütött püspökkenyér, mézesek, csokigolyók, a mi bejglijeink és ostya-szalámink, valamint a közösen készített sajtos-köménymagos kockák és a rozé pezsgős bólé.

A rozé pezsgős bólé

A bóléhoz körte- rumos meggy- és őszibarack befőttet, birsalma kompótot és friss narancsot használtunk fel, a gyümölcsök levével, valamint némi vörös borral és rozé pezsgővel.

Lehet koccintani!

A sajtos-köménymagos kockák is egészen egyszerűen készültek, fagyasztott leveles tésztából, sajttal, nagy szemű sóval és köménymaggal megszórva, amire jól csúszott a pezsgő....

A sütik közelebbről

A sütik és a sajtos-köménymagos kockák



9 megjegyzés:

  1. Sok finomságot készítettél és az apukád is, nagyon hangulatos családi összejövetel volt szép tálalással.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen kedves Lívia! Nagy mulatozás nélkül, de jól telt az óév búcsúztatása és az újév köszöntése :-)

      Törlés
  2. Sok finomságot készítettetek apukáddal közösen! Ilyenkor még telítve van az ember a sok ünnepi finomsággal látvánnyal pár hét múlva milyen jó lenne?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük kedves Éva! Pár hét múlva valóban jól esne ezekből a finomságokból ismét enni :-)

      Törlés
  3. Hm, hm, mennyi finomsag! Orulok, hogy egyutt volt a csalad es jol ereztetek magatokat. Nalunk nem valami rozsas a helyzet. Anyukam a korhazban volt az unnep elott. Sajnos attet...82 ev.. Most itthon apolom, kozben dolgozom.
    Boldog ujevet Katalin draga!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük kedves Juci! Nagyon sajnáljuk, ami Anyukáddal történt! Sok erőt kívánunk nektek, Anyukádnak pedig jobbulást és bizakodást....

      Törlés
  4. Sok finomsággal készültél Te is, meg Apukád is! Csodás az az óra a fotókon! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, Apukám nevében is! :-)

      Törlés