Tálalva - vanília öntettel, fahéjjal és almaszeletekkel |
Még fahéj nélkül, közelebbről |
Végül ribizlivel tálalva |
A szokásos nudlireceptemet kicsit kiegészítettem és gazdagítottam egy almával, egy finom vanília öntettel és fahéjjal....
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg jó puhára főtt, áttört krumpli, kb. 15-20 dkg liszt, 1 nagy alma lereszelve, 1
tojás sárgája, 1 tojás fehérje felverve, csipet só, 3 evőkanál cukor, 3 dkg lágy vaj vagy margarin,
a morzsához: zsemlemorzsa, vaj vagy olaj, cukor,
a morzsához: zsemlemorzsa, vaj vagy olaj, cukor,
a vanília öntethez: fél csomag vanília pudingpor, 2-3 evőkanál cukor, 3-3,5 dl tej, fahéj.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam - ha nagyon lágy lenne adjunk hozzá még lisztet.
Kb. 1 cm vastagra kisodortam, és ujjnyi széles csíkokra vágtam. Kézzel kicsit megsodortam őket, hogy ne legyenek nagyon szögletesek, majd 4-5 cm hosszúra feldaraboltam.
Kb. 1 cm vastagra kisodortam, és ujjnyi széles csíkokra vágtam. Kézzel kicsit megsodortam őket, hogy ne legyenek nagyon szögletesek, majd 4-5 cm hosszúra feldaraboltam.
Bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben
kifőztem.
Közben elkészítettem a prézlit. Margarinon cukor hozzáadásával
megpirítottam a zsemlemorzsát.
A kifőtt nudlikat szűrőlapáttal kiszedtem a vízből, és a prézlibe forgattam.
A kifőtt nudlikat szűrőlapáttal kiszedtem a vízből, és a prézlibe forgattam.
A vaníliapudingot elkészítettem a
tasak utasítása szerint, csak több tejjel, hogy folyósabb öntetet kapjak. Tálaláskor a nudlikat megszórtam cukorral, mellé kínáltam az öntetet, majd a végén meghintettük még fahéjjal is.
De tálalhatjuk lekvárral vagy más idény-, illetve mirelit gyümölccsel is.
Mindenképpen nagyon finom!
Elől a megkevert tészta, az áttört krumplival és a reszelt almával, mögött még a liszt és a tojásfehérje felvert habja |
A kisodort és csíkokra vágott tészta |
A nudlik feldarabolása, mehetnek a forrásban lévő vízbe |
A kifőtt és zsemlemorzsába forgatott nudlik, már a serpenyőben |
Minden kedvenc ízem tányérodon van de sajnos kicsit távolabb :-)) Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi szépen Éva! Igen, sajnos messze laktok, nem tudlak megkínálni vele :-) :-)
TörlésA nudlit mi is szeretjük. Amikor gombócot készítek, akkor több tésztát állítok össze, hogy maradjon nudlinak is. De csak nudlit is szoktam készíteni, mákosat, diósat vagy fahéjasat szilvalekvárral.
VálaszTörlésNagyon guszta és finom nudlit készítettél.
Köszönöm Lívia! Mákkal, dióval is nagyon finom lehet, mi általában csak sárgabarack lekvárral szoktuk enni. Ez most kivétel volt :-)
TörlésAz őszi-téli időszak minden finomsága benne van. A vanília öntet különösen tetszik hozzá.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, finom volt hozzá az öntet és a fahéj is :-)
TörlésDe jó ötlet! A család nudlirajongó- a bökkenő csak ott van, hogy készíteni kevésbé szeretem. De ezzel az almás változattal meg fogom lepni őket! :-) Köszönöm az ötletet!
VálaszTörlésKöszi Melinda! Én is úgy vagyok vele, hogy enni jobban szeretem mint megcsinálni :-) Elég pepecselős munka :-) Próbáld ki, biztos ízlik majd a családnak :-)
Törlés