2018. október 7., vasárnap

Tarhonyás hús



Tarhonyás húst ritkán szoktam főzni, most kedvet kaptunk hozzá. Hasonló a rizses húshoz, de most úgy tűnt, hogy talán még finomabb is annál. Elkészítése egyszerű, nem igényel sok munkát, laktató és ízletes, és ha marad belőle másnapra, azt könnyű megmelegíteni....

Hozzávalók a pörkölthöz: 40-45 sertéslapocka, 2 nagyobb hagyma, zsír, só, fél zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt pirospaprika, őrölt kömény,
a tarhonyához: kb. 2,5 dl (15 dkg) tarhonya, 1-2 evőkanál olaj, só.

Elkészítése:
A pörkölttel kezdtem. A zsíron megdinszteltem az apróra vágott hagymát és a tört fokhagymát, hozzáadtam a húst, együtt pirítottam még fehéredésig. Ekkor sóztam, borsoztam, megszórtam az őrölt pirospaprikával és az őrölt köménnyel. Kevés vízzel felengedtem, majd a kis kockákra vágott zöldpaprikát és paradicsomot is hozzáadtam. Készre főztem.
A tarhonyát megpirítottam az olajon, sóztam, felengedtem vízzel, ezt is készre főztem.
A végén összekevertem őket. Paradicsom - fehér hagyma salátával tálaltam.




10 megjegyzés:

  1. Nagyon finom ebedet keszitettel Katalin! Nagyon szeretjuk mi is a tarhonyas hust!
    Kellemes vasarnapoooot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépem kedves Juci, neked is szép hetet, sok finomsággal az asztalon :-)

      Törlés
  2. Nálunk is épp tegnap volt, a nyáron eltett finom házi savanyúságokkal. Egy falatnyi sem maradt belőle. Télen, nyáron (bográcsban főzve) gyakori fogás az asztalunkon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Nea! Igen, házi savanyúsággal az igazi, mi is mindig teszünk el minden félét, vagyis inkább Apukám teszi el :-)
      Bográcsban biztos még finomabb, mint minden étel, de nekünk sajnos nincs erre mód....

      Törlés
  3. Az egyik kedvenc ételem - mindent szeretek, amiben tarhonya van :-)
    Én legszívesebben fejes salátát eszem hozzá - de nyilván más savanyúval is jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen kedves Mari! A saláta is nagyon jó hozzá, de én szeretem mellé a céklát, uborkát és a csalamádét is... :-)

      Törlés
  4. Rizses húst majdnem minden héten készítek, mert nagyon szeretem. De a tarhonyást is szeretjük, különösen a férjem.
    Nagyon guszta lett az ételed és biztos, hogy finom is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen kedves Lívia, akkor ez az étel nálatok is kedvenc :-)

      Törlés