2018. október 11., csütörtök

Malacpecsenye színes zöldségekkel




Nemrégiben sikerült kapnom egy hullámos zöldségszeletelőt, amit egy egyszerű, de finom malacpecsenye mellé készített párolt zöldségek felszeletelésével avattam fel.

Hozzávalók a malacsülthöz: bőrös-csontos malackaraj szeletek, só, őrölt bors és kömény, bazsalikom, zsálya, rozmaring, zsír,
a zöldségkörethez: sárgarépa, cékla, cukkini, édeskrumpli (batáta), brokkoli, só, olívaolaj, fehér bors és párolt zöldségekhez való fűszerkeverék (otthon könnyen összeállítható, ki milyen fűszereket kedvel: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, szegfűbors, rozmaring, koriander, zsálya).

Elkészítése:
A hússzeleteket sóztam, fűszereztem, majd kizsírozott jénaiba fektettem, kevés vizet öntöttem alá, és lefedve sütőbe tettem. Mikor a hús megpuhult már levettem a tetejét, hogy kis színt kapjon.

A zöldségeket megtisztítottam, amelyiket kellett meghámoztam, feldaraboltam. A brokkolit rózsáira szedtem, a céklát kis kockákra vágtam, a sárgarépát és a hámozatlan cukkinit a hullámos vágóval felszeleteltem, az édeskrumlit vastagabb szeletekre vágtam.
Először csak a sárgarépát és a céklát kezdtem párolni, kis olajon, aztán később adtam hozzá a cukkinit és az édeskrumplit, végül a brokkolit, mert az puhul meg a legrövidebb idő alatt. Közben sóztam, fűszereztem.
A cékla az összes zöldséget megszínezte egy kicsit, de legalább szép élénk színű lett minden... 😊

A hullámos szeletelő, ha valaki nem ismerné. Én is csak nemrég láttam először üzletben, igaz nem is nagyon kerestem. Krumplin, zöldségen kívül sajtot is lehet vele szeletelni...



7 megjegyzés:

  1. Ez is nagyon finom étel, és szép tálalás - mint mindig. Hol vásárolható ilyen hullámos szeletelő?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia. Ezt én Pomázon vettem, egy konyhai cikkeket is áruló vegyesboltban.

      Törlés
  2. Ízletes és tartalmas étel, külön tetszik a sokféle zöldség mellé köretnek. Én már el is mentettem magamnak a receptet az év végére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Nea, örülök, hogy tetszik :-)

      Törlés
  3. Nagyon finom és mutatós a tányérkád! Jópofa az a szeletelő!

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű képek! Én is szoktam sült zöldségeket készíteni, de férjem nem szereti a batátát. A répát viszont igen. lehet, hogy legközelebb batátára cserélem. Kösz a jó ötletet.https://korsocska.blogspot.com/2015/10/sult-zoldseg-teljes-kiorlesu.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ani! Mi szeretjük a batátát, csak az a baj vele, hogy nagyon drága :-)
      Megnéztem a Te sült zöldségedet, az is nagyon guszta!

      Törlés