Ebből az alkalomból készítettem ezeket a - saját ötletből született - finom omlós, erős-pikáns csirkeszárnyakat és combokat, krumplipürével és chilis csatnival.
És mellé természetesen egy pohár jól behűtött sör is könnyen lecsúszott......
És mellé természetesen egy pohár jól behűtött sör is könnyen lecsúszott......
Hozzávalók: 3 csirkeszárny, 2-3 alsó csirkecomb, kb. 2-2,5 dl sör,
a páchoz (ízlés szerint lehet az arányokon változtatni): 4 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál méz, 2 kiskanál sűrített paradicsom vagy chili szósz, 1 kiskanál almaecet, 2 gerezd zúzott fokhagyma, ízlés szerint chilipor, szárított bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, zsálya,
köretnek: krumplipüré és chilis csatni.
a páchoz (ízlés szerint lehet az arányokon változtatni): 4 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál méz, 2 kiskanál sűrített paradicsom vagy chili szósz, 1 kiskanál almaecet, 2 gerezd zúzott fokhagyma, ízlés szerint chilipor, szárított bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, zsálya,
köretnek: krumplipüré és chilis csatni.
Elkészítése:
A húsokat tűzállótálba tettem. A hozzávalókból elkészítettem a pácot, bekentem vele a húst, és kb. 1 órát állni hagytam. Ekkor ráöntöttem a sört, lefedtem fóliával, és sütőben puhára sütöttem. Ezután levettem róla a fóliát, és így még egy kicsit tovább sütöttem. Ezzel készen is van.
Közben elkészítettem a krumplipürét.
A chilis csatnit még a nyáron tettem el, most csak az üveget kellett felbontani. Ez hidegen és melegen egyaránt fogyasztható hozzá.
Közben elkészítettem a krumplipürét.
A chilis csatnit még a nyáron tettem el, most csak az üveget kellett felbontani. Ez hidegen és melegen egyaránt fogyasztható hozzá.
Előbb gyönyörködtem kicsit a háttérben, aztán a husiban! De finom lehet! Férjem, mikor grillen süt, mindig sörrel locsolja húst, persze közben a torkát is. :-)
VálaszTörlésKöszönöm Gerdi! És milyen jól teszi a férjed, hogy grillezés közben egy kicsit kóstolja..... persze csak azért, hogy jó lesz-e sör majd a husin :-)
Törlés